2014-07-31

Barry M - Passion Fruit

Igår var inte energin på topp alls, kände mest för att gå och lägga mig direkt när jag kom hem från jobbet. Blev inte bättre av att bilen inte gick igenom besiktningen heller, utan hade ett trasigt hjullager som måste fixas. I och för sig inget större ingrepp, nu har jag köpt ett nytt sådant i alla fall, så jag får leka bilmekaniker i eftermiddag. Låter nog mitt halvt avskavda Serenity Now sitta kvar tills jag gjort klart det, att greja med sådant brukar inte vara så snällt mot nymålade manikyrer!

Nu blir det istället arkivbilder. Hade nästan glömt bort att jag burit detta lack, sen hittade jag bilderna när jag rensade lite i telefonen. Detta är ett lack från förra årets Gelly-sommarkollektion från Barry M, Passion Fruit, ett korallrött/rosa cremelack.




En trevlig sommarfärg tycker jag. Har visat Mango från samma kollektion tidigare, och då var jag inte så nöjd med formulan. Här var den mycket bättre, inte alls lika tjock och täckte fint på två lager. Däremot tyckte jag att även detta började chippa rätt snabbt på mig. Det är högpigmenterat vilket är bra vid målningen, men det blev lite kladdigt vid borttagningen och var lite besvärligt att få bort från huden sen, vilket jag upplever ofta är fallet med röda lack. Inget som skulle avskräcka mig från att använda detta igen dock!

2014-07-29

H&M - Serenity Now

Hehe, ungefär en timme efter att jag bloggat om gårdagens lack så kände jag mig sjukt less på det och längtade efter färg. Sånt där vänder väl med humöret gissar jag. Nu har det åkt av i alla fall och jag har målat på ett lack i något färgstarkare variant, som jag tänkte visa nu. Detta är Serenity Now från H&M, ett vackert koboltblått cremelack.



Formulan är bra, och kräver 2-3 lager för att täcka helt. Här har jag tre lager, men det gick av bara farten, det var bara några naglar som behövde ett tredje lager där jag råkat måla lite tunnare. Det torkar relativt fort och med bra glans, så jag har skippat topplack här. I lampljus som jag sitter i nu när jag skriver så upplever jag lacket som något mörkare än vad mina sol- och dagsljusbilder visar. Ett himla fint lack hur som helst, det var ett spontanköp som råkade ramla ned i min varukorg för någon vecka sedan, och jag ångrar det inte.

2014-07-28

OPI - Don't Bossa Nova Me Around

Det blev tyst här under helgen, jag råkade bli upptagen med att lapa sol på stranden och mysa med sambo och vänner och glömde helt bort bloggen! Men det var kanske ett tecken på en bra helg också :)

Idag blir det neutralt igen, känner mig ganska insnöad på ljusa nude/beige/rosa lack just nu, vilket känns lite märkligt såhär när vi haft stekande sommarsol och jag egentligen borde dras till neoner och holos. Det blir en dagsaktuell manikyr idag, jag målade på detta för bara ett par timmar sedan. Hur som helst så är det här Don't Bossa Nova Me Around som kom med vårens/sommarens Brasilieninspirerade kollektion från OPI. Ni har förmodligen sett detta lack lite överallt vid det här laget, jag är lite sen på bollen, men det är inte mindre fint för det!




Färgen är lite svår att beskriva. Det är en väldigt ljus beige färg som drar en aning åt rosa, ibland tycker jag den går lite mot grått också. Påminner lite om Steady As She Rose från samma märke, fast detta är några nyanser ljusare. Formulan var bra, lättmålad och täckte fint på två lager. Inga anmärkningar där! En fin neutral nyans som funkar till det mesta, och som även blir en bra bas för nail art om den andan skulle falla på.

2014-07-24

IsaDora - Ocean Crush

Hej på er! Idag tänkte jag visa ett himla fint strukturlack, IsaDoras Ocean Crush, som kom förra året med deras Sugar Crush Nails-släpp (fast nu verkar dessa bara heta Sugar Nails av någon anledning?). En riktig skönhet med en turkosblå bas fullspäckad med guldglitter.




IsaDora gör bra och riktigt snygga strukturlack tycker jag, och detta är inget undantag. Det glittrar och sprakar riktigt fint i solen och är en riktig sommarfavorit hos mig. Lättmålat är det också. Nackdelen är väl för det första att det krävs tre lager för att det ska täcka helt, och det är ju inte så många milliliter i IsaDoras flaskor så det tar snabbt slut (ni ser ju på bilderna att jag har använt upp en del i flaskan). För det andra så är det rätt seg torktid på detta tycker jag, tror jag har lyckats sabba lacket varje gång jag målat med det för det känns torrt på ytan men är mjukt en lång stund efteråt.

Har man bara överseende med detta så tycker jag det är ett underbart lack. Vet inte om det säljs längre, har för mig att jag sett det i vissa butiker lite nu och då, och det finns säkert kvar i någon webshop. Funderar på att köpa mig en backup på detta om jag hittar det någonstans.

2014-07-23

Layering med Depend - 412 och Color Club - Something New

Lite glitter idag eller vad säger ni? Det var ett tag sedan jag visade något sådant på bloggen. Här har jag valt att para ihop nr 412 från Depends sommarkollektion med glitterlacket Something New från Color Clubs vårkollektion Celebration. Jag tänkte börja med att vi tittar på Dependlacket på egen hand.

Depend 412 är ett blålila lack med en formula som jag upplever som lite crellyaktig, inte sådär "skarp" (eller vad jag nu ska kalla det) som rena cremelack brukar vara. Två lager täcker bra, och formulan är suverän - superlätt att måla med och jämnar ut sig perfekt. Ser glansigt och fint ut efter att det torkat.

 

Därefter lade jag på ett lager av Something New från Color Club, ett lack som består av matta vita hexglitter och små runda glitter, samt sparsamt med lite större hexor i transparent ljusblått/turkost. Alltihop i en klar bas.





Glitterlacket är lagom tjockt och är alldeles fullproppat med glitter - fick försöka skrapa av penseln så gott det gick innan jag målade, annars blev det alldeles för mycket. Var inte helt lätt att hålla en jämn nivå med glitter över alla naglar, ni ser att t.ex. långfingret fick lite mer än de andra. Tycker om effekten med de vita glittren, det ser ut som snö och även om jag inte vill ha jul i juli så tyckte jag om hur det såg ut. Kommer nog använda detta igen i vinter, fast med en annan bas. De blå hexorna känns däremot rätt meningslösa. De är som sagt väldigt transparenta (varför?), och de syns knappt om de inte råkar hamna just ovanpå ett vitt glitter. Kanske att de skulle poppa mer om jag tagit en annan färg på basen.

Allt som allt så gillade jag denna manikyr, trots att jag irriterade mig lite på de blå glittren. Tror glitterlacket kan göra sig bra över de flesta färger, så det ska bli kul att prova lite nya kombinationer med det framöver!

2014-07-22

China Glaze - Re-Fresh Mint

Vi har så olidligt varmt nu så jag håller på att avlida. Ja, jag vet att för några veckor sedan så gnällde jag om att det var kallt och snö, det blir liksom aldrig bra... ;) Men har så svårt att sova när det är så varmt, vi hade 28 grader i lägenheten igår och det går liksom inte att få det kallt vad vi än gör, ute är det lika varmt och ventilationen hos oss är värdelös. Ska åka och köpa en fläkt idag efter jobbet så vi inte smälter bort helt.

Högsommaren till trots så visar jag ett lack som kanske är mer vårigt än somrigt: krispigt mintgröna Re-Fresh Mint från China Glaze, som jag bar för ett par veckor sedan.


Lacket kom med vårkollektionen Up & Away 2010 och är väl något av en klassiker. Gillar färgen, den känns fräsch och smickrande och den drar inte lika mycket åt blått som vissa mintgröna lack kan göra. Formulan var kanske något tjockare än vad China Glazes lack brukar vara, men lätt att måla med och väldigt välpigmenterad, nästan så jag klarade mig på ett ynka lager, men det slutade på två i alla fall. Tyckte dock det blev en aning strimmigt och ojämnt, men överlack kunde råda bot på det. Kanske inte det mest unika lacket i världshistorien, men det är väldigt fint och jag gillar det.

2014-07-21

Models Own - Sun Hat

Hej på er! Blev lite stiltje här under helgen då jag åkte iväg för att hälsa på min mamma i stugan. Blev en lugn och skön helg i solen!

Idag tänkte jag visa Sun Hat från Models Own, en knallig rosa som är på gränsen till att vara en neon, men jag tycker inte riktigt den når hela vägen dit. Trots detta fick lacket äran att vara med då jag gjorde lite nail art i neontema för ett tag sedan, för det var det närmast neonrosa jag ägde. Lacket ingår i alla fall i Polish for Tans-kollektionen som släpptes under våren i år. Har tidigare visat knallgröna Flip Flop från samma kollektion också.



Precis som med det gröna lacket så var detta lack ordentligt tjockt, och blev rätt besvärligt att måla med pga detta. Det täcker på två lager men jämnar inte ut sig så bra, så jag upplevde att det blev lite knöligt. Torkade ganska glansigt men jag lade på topplack ändå för att få det att se jämnare ut. I övrigt väldigt fint lack! En glad och somrig färg som jag var väldigt förtjust i. Förmodligen kan det bli bättre i formulan av att tunnas en aning och då kommer jag med glädje använda det igen.

2014-07-18

Holofredag med Depend 2035 Laurel Green

Härliga fredag! Och här sitter jag på jobbet och DÖR av mättnad efter att ha varit och vräkt i mig thaibuffé till lunch. Worth it. Några timmar till bara, sen åker jag till mammas stuga och myser över helgen, ska bli skönt.

Lite holo passar väl bra en fredagseftermiddag som denna? Visar ett lack från Depends holografiska kollektion idag, den som kom för 2-3 år sedan. Mjukt gröna 2035 Laurel Green för att vara exakt. Eftersom Depends flaskor är pyttesmå och dessa lack är rätt skira så har jag valt att lägga detta ovanpå ett ljusgrönt lack, Re-Fresh Mint från China Glaze som jag kan visa er på egen hand en annan dag.





Två lager av 2035 ovanpå det gröna cremelacket alltså. Färgen är fin men jag tycker inte det blev så mycket stuns i holoeffekten, den finns absolut där men var inte så tydlig. Nr 2030 Plum från samma kollektion hade lite starkare effekt tyckte jag, inlägget med det lacket hittar ni här. Precis som med Plum så torkar Laurel Green snabbt men ganska matt, så överlack är nästan ett måste.
  
Edit: Holofredag hade visst sommarstängt, men visst kan vi visa holos för det ;) 

2014-07-17

OPI - Jinx

Ett lack ur arkivet idag, tror det är uppemot en månad sedan jag bar detta, hade glömt föra över bilderna. Men det är inte mindre fint för det! Fina strukturlacket Jinx från OPIs Bond Girls-kollektion är detta, en korallfärgad bas med massor av härligt guldskimmer/glitter. Basen drar kanske något åt rosa men tillsammans med guldglittren ser det sammantaget mer orangetonat ut.




Två lager på mina bilder, inget topplack såklart för att behålla strukturen. Blir jämnt och fint, men jag hade kanske önskat en lite snabbare torktid på detta. Det torkar inte jättelångsamt, men jag har blivit så bortskämd med snabbtorkande överlack så jag har verkligen inte något tålamod alls för att vänta på att lack ska torka, haha. Är fortfarande väldigt förtjust i texturtrenden så jag hoppas den håller i sig ett tag till.

Hur som helst, Jinx är ett jättefint sommarlack som jag burit många gånger nu. Mycket finare i verkligheten än vad jag lyckats fånga på mina bilder också. Funderar på att investera i en bättre kamera efter sommaren, mobilkameran fungerar rätt bra så länge ljuset är bra, men den är nog inte helt optimal.

2014-07-16

OPI - You're So Vain-illa

Som jag skrev i gårdagens inlägg så kom ett gäng lack hem till mig häromdagen, bland annat från OPIs Coca-Cola-kollektion, och jag slängde mig direkt över You're So Vain-illa. Tidigare har jag tyckt att sådana här färger är sjukt tråkiga och intetsägande, men nu uppskattar jag dem väldigt mycket. Skönt med lite neutrala färger som omväxling bland sommarens alla galna neoner och färgstarka lack.

You're So Vain-illa är i alla fall ett ljusbeige, "vaniljfärgat" cremelack som drar lite åt brunt/gult, inspirerat av Vanilla Coke (som jag avskyr, vanlig Cola ska det vara!). Trodde inte den skulle passa min hudton så bra men jag tycker det funkar.





Här har jag tre lättmålade och snabbtorkande lager (fast hade nog klarat mig på två egentligen). Inget överlack har jag på, det torkade så snabbt av sig självt och det var ändå rätt glansigt, så jag tyckte inte att det riktigt behövdes. Ett riktigt bra lack i den mer neutrala kategorin!

2014-07-15

Lite nytt från eBay

Imorse när jag skulle till jobbet upptäckte jag att någon brutit sönder mitt tanklock på bilen och helt tömt tanken på bensin, den var så gott som full dessutom. Så det var bara att tanka upp på nytt och försöka få tag i ett nytt tanklock till bilen innan det var dags att jobba... Usch vad jag blir arg och ledsen över människor som inte kan skilja på mitt och ditt, inte alls någon kul start på dagen.

Igår eftermiddag var desto bättre, för då kom i alla fall ett gäng nya nagellack hem till mig som jag tänkte att jag skulle visa idag. Det är några från OPIs Coca-Cola-kollektion, ett från Brasil-kollektionen (också OPI) samt tre stycken från Color Clubs Celebration-kollektion.



5 st OPI (från vänster): You're So Vain-illa, Green on the Runway, Coca-Cola Red, Sorry I'm Fizzy Today från Coca-Cola-kollektionen, samt Don't Bossa Nova Me Around från Brasilien-kollektionen. You're So Vain-illa har jag redan slängt mig över och har den på naglarna i detta nu, bilder på den kommer väl upp på bloggen inom en snar framtid.


Och så mina tre glitterlack från Color Club då, Something New, Valedictorian och With Love. Denna kollektion har jag knappt sett alls på bloggar och det var svårt att hitta swatches på den. Jag köper sällan lack utan att titta på bilder före, så nu har jag köpt grisen i säcken litegrann. Tycker dock alla ser fina ut och det ska bli spännande att testa dem på naglarna sen.

Är det något särskilt lack ni hade velat se först? Är det tråkigt med sådana här inlägg med bara flaskbilder, eller är det kul att se vad en nagellacksshopaholic får hem i brevlådan titt som tätt?

2014-07-14

Orly - Mayhem Mentality

Jag hade ju fotat och fixat allt färdigt för att vara med på holofredag förra veckan, men så glömde jag helt bort att ens blogga upp det inlägget, så snurrig som jag är. Har haft besök under helgen så jag skyller på det, hade fullt upp med att ha trevligt på annat håll.

Idag bjuder jag i alla fall på en riktigt härlig neon, Mayhem Mentality från Orly. Denna kom med förra årets sommarkollektion Mash Up och blev snabbt en favorit hos mig. Det är ett neonorange lack med lite mer pastellig, "fruktig" nyans (sjukt svårt att beskriva) än vad vi kanske är vana vid att se hos den här typen av lack. Färgen på mina bilder är inte helt hundra, min kamera är inte så förtjust i att försöka återge neoner på ett verklighetstroget vis...




Skulle väl vilja påstå att den riktiga färgen hamnar någonstans mellan bild 1 och bild 2. Bild 3 stämmer inte alls särskilt bra, i solljus ville min kamera mest bara fånga gula toner. Hur som helst, en riktigt härlig neon som verkligen syns. Extra plus för att det inte behövs något vitt lack under, utan det är ganska välpigmenterat. Det täckte bra på två lager men blev valligt och strimmigt, så jag drog på ett flödigt tredje lager för att jämna ut det hela, och så topplack på det. Då såg det ändå helt okej ut, även om det inte blev 100% jämnt. Torkar matt och supersnabbt. Är väldigt förtjust i detta!

2014-07-10

China Glaze - Sunday Funday

Det var ett tag sedan jag visade något blått lack, så idag får ni se ett härligt himmelsblått cremelack från China Glaze. Detta är Sunday Funday som kom med förra årets vårkollektion Avant Garden, en ganska "ren" blå som inte drar åt grönt eller lila.



Något rinnigt kanske, men det var lätt att måla med så länge inte för mycket lack följde med upp på penseln. Bra täckning också, hade nästan klarat mig på ett lager men tog två för det blev lite tunt på något ställe. Trivdes väldigt bra i detta, det kändes riktigt somrigt och härligt. Känns som att jag hade velat göra någon somrig nail art med detta som bas, men kom inte på något att göra innan det åkte av. Kanske någon gång i framtiden!


Känns som att det blir en väldig massa cremelack nu på våren och sommaren, känner mig liksom sugen på rena, enkla lack i klara eller pastelliga färger. Höst- och vintertid är jag mer sugen på mörkare skimmerlack med massa djup. För mig är färgvalet på lacken väldigt säsongsbetonat alltså, även om jag börjat dregla lite över höstlacken redan nu mitt i sommaren... ;)

2014-07-09

Crows Toes - Asterope

Idag ska ni få se en riktig snygging! Asterope från Crows Toes, ett av få indielack jag äger och mitt enda från det märket (men förmodligen inte det sista). Detta kom med en kollektion som heter The Pleiades, vet inte riktigt när den släpptes men vad kan det vara, drygt ett år sedan kanske? Det finns i alla fall kvar hos Edgy Polish om ni är sugna, där kostar det 145kr.

Asterope är ett härligt multikromt lack som skiftar från en kopparbronsig ton till guld, rosa, vinrött och lite grönt, kanske fler färger också.





Formulan kändes lite klistrig när jag tog upp penseln ur flaskan, men förvånansvärt lättmålat ändå väl på nageln. Första lagret blev lite skirt, men sen täckte det bra på andra lagret. Ingen svart bas behövs för att få fram färgskiftningarna.




Det var svårt att få fram alla färger på bild, så det blev lite bildspam idag. Men det är ju ett väldigt vackert lack att vila ögonen på, så det kanske inte gör så mycket. :)

2014-07-07

OPI - Kiss Me On My Tulips

Nu blir det ett ganska gammalt lack jag visar igen, blir ganska ofta så märker jag när jag har en rejäl samling med både gammalt och nytt att visa upp, hoppas ni har överseende med detta! De flesta lacken går ju fortfarande att få tag i så det kanske inte är hela världen :) Det lack jag visar idag kommer i alla fall från OPI och släpptes med Holland-kollektionen våren 2012. Kiss Me On My Tulips heter det, närmare bestämt, och är ett glatt och starkt rosa cremelack.



Den rosa färgen är riktigt fin tycker jag, den har lite blå undertoner och är härligt knallig. Är inte så förtjust i formulan däremot, den kändes liksom "torr" och blev strimmig och ojämn när jag målade. Misstänker dock att det beror på att det torkat ihop lite i min miniflaska, kanske skulle bli bättre av att tunnas lite. Halvtorkat lack + världens minsta pensel = viss irritation uppstod under lackningen.

Pigmenteringen är bra däremot, här har jag två lager. Det är lite slitet på mina bilder då jag redan hade burit det ett par dagar vid fototillfället, det är alltså inte lackets fel, utan jag som bara var lite för långsam med att dra fram kameran. Det kanske inte världens mest unika rosa, men den är fin i alla fall och jag förmodar att formulan är bättre om man köper den i stor flaska. Inte helt omöjligt att detta sker för min del, jag trivdes rätt bra i färgen.

2014-07-06

Nail Art Sunday - Neon

Nail art sunday hos LeLack idag! Och neoner hör ju sommaren till så det var ju ett ypperligt passande tema. Mitt bidrag idag är egentligen en ganska direkt återskapning av en prickmanikyr jag hittat någonstans, Instagram kanske? Jag hade tyvärr bara bilden nedsparad på datorn utan hänvisning så jag hittar tyvärr inte källan nu. Nåja.


Min kamera har lite jobbigt med att hantera så starka neonfärger, men det kanske syns hur härligt lysande de är ändå. Solbilden återger färgerna bättre. Jag har ett vitt krämlack som bas, från ett märke som heter NailGirls och som kom med en Glossybox en gång i tiden. En helt okej vit som inte blir så strimmig som många andra vita lack kan bli, men som dock ändå kräver tre lager för att få ett fin och helt täckande bas. Funkar dock med två om det bara ska användas som underkläder för ett annat lack. Därefter har jag gått över det vita med ett prickverktyg och ett gäng neonlack:
  • Models Own - Sun Hat (rosa)
  • China Glaze - I'm With The Lifeguard (grön)
  • Orly - Melt Your Popsicle (orange)
  • Orly - Glowstick (gul)

Blev väldigt förtjust i resultatet, färgglatt och prickar kan man ju inte bli annat än glad av. Den rosa är väl inte så neonig som jag kanske hade önskat, insåg när jag skulle fixa till denna manikyr att jag inte äger en enda rosa som är sådär superneonig. Hur det kan komma sig vet jag inte, och det tänkte jag ändra på snarast!

2014-07-03

China Glaze - Sun-Kissed

Idag blir det neonchock med Sun-Kissed från China Glaze! Jag bar detta under förra veckan när solen tittade fram en sväng. Lacket kom med Summer Neons-kollektionen sommaren 2012 och är en fin neongul med lätt dragning åt grönt, och skimmer som jag upplever som lite guldigt.



Färgen är riktigt härlig, men formulan är sisådär. Lacket är lättarbetat och flyter ut fint på nageln, men det är himla skirt. På bilderna har jag fyra lager och då täcker det inte helt, det syntes förvisso mer i verkligheten än på mina bilder. Detta, i kombination med färgen, gjorde att det såg liksom flammigt och "smutsigt" ut och jag trivdes inte alls med det på naglarna när det såg ut så. Nästa gång ska jag lägga vitt lack under så jag bara får njuta av den härliga gulgröna färgen utan att störa mig på flammigheten :)



På nedersta bilden ser ni lacket i solljus, då tycker jag skimret framträder mer och lacket får en varmare ton. Kul med skimmer i neonerna från denna kollektion för övrigt, tycker det gör dem lite mer unika än de neoner vi vanligtvis ser.

Hur som helst, jag gillar Sun-Kissed, det har en riktigt härlig färg och finish. Bara jag får ett jämnt och täckande underlag att ha under så blir det nog super :) Då kanske jag slipper måla så många lager också, det är inte världens mest snabbtorkande lack heller så risken är hög för märken och skador i lacket medan det torkar. Såg för övrigt att Fröken Nilsson visade samma lack tidigare i veckan, ni kan ju alltid kika in där och kolla på hennes fina bilder med!