2014-05-27

China Glaze - Admire

Ibland blir jag lite fundersam över varför jag beställer vissa lack. Admire från China Glaze är ett sådant. Det kom våren 2009 i en kollektion som hette Romantique och som uteslutande bestod av lack i metallicfinish (eller kromfinish? Jag är rätt dålig på detta...). Jag hade satt upp det på min önskelista för evigheter sedan och beställde det slutligen tidigare i vår. Målade på det under helgen och funderade på varför jag ens ville ha det från första början - jag är inte ens särskilt förtjust i de flesta metalliclack, särskilt inte de som har en rätt tråkig rosa färg...


Ska inte vara alltför orättvis mot Admire dock. Det har väldigt bra formula, och täckte på ett lager (har förvisso målat det ovanpå Steady as she Rose i ett fall av tidsbrist). Penseldragsmärken blir det nästan oundvikligen med den här typen av finish, men de var inte  farliga här.


Här visar jag det med överlack, men det var nästan finare utan överlack på. Då fick det en lite mattare yta som påminde lite om borstat stål, och jag tyckte det såg rätt trevligt ut. Men, på grund av tidsbristen som sagt, så fick snabbtorkande överlack åka på och det var väl inte fy skam det heller.


Så nja, trots bra formula och sådär så blir det inte någon storfavorit hos mig. Kändes lite meh hela tiden när jag bar det, både på grund av finish och färg. Förmodligen så avslöjar lacket varenda skavank i nageln också, om man inte har något lack under som jag har nu. Men gissningsvis så är detta lack bra till stämpling och sådant då det är såpass täckande. Nu har jag inte testat det ännu, men någon gång kanske jag ger mig på att börja stämpla så kan ju ett sådant här lack vara bra att ha i samlingen!

2014-05-26

Depend - 299

Hej på er! Idag tänkte jag visa ett gammalt lack som nog inte går att få tag på längre, hoppas det inte gör något! Detta är i alla fall nr 299 från Depend, ett lack som kom med deras vårkollektion 2012. Jag vill minnas att det var ett av de populärare lacken från den kollektionen, för jag tror den visades flitigt på en massa nagelbloggar då. Det är i alla fall ett cremelack i en lavendellila nyans som går i lite blåare, dovare ton än vad vi kanske är vana vid.


Formulan var ganska tjock (som Depends krämlack har en tendens att vara) men det är väldigt välpigmenterat och täcker bra på ett lager, vilket är vad ni ser på bilderna. Med enbart ett lager så syns dock lite ojämnheter i naglarna, så om man inte har helt släta naglar så kanske det är lämpligt att måla två lager ändå.



Jag hade detta lack som bas under Minnie Style-lacket från OPI som jag visade för ett tag sedan. Tyckte att färgerna gjorde sig bra ihop, och det är ju alltid trevligt att bara behöva måla ett lager av baslacket.


Nr 299 får tummen upp av mig i alla fall! Lite tråkigt att det inte går att köpa längre, men man kan ju inte få allt här i livet.

2014-05-25

Barry M - Mist

EU-val idag, visst går ni och röstar? Jag ska gå alldeles strax och lägga min röst, jag tycker politik är väldigt intressant och viktigt, så för mig är det självklart att rösta. På vad jag röstar låter jag dock vara osagt, då jag vill hålla den här bloggen fri från politiska åsikter och bara fokusera på det den är skapt för, nämligen nagellack och sådant. Politik väcker ju, kanske som sig bör, mycket känslor och jag föredrar om de känslor som väcks här endast handlar om hat eller kärlek mot olika lack och inte mot partier eller åsikter. Sen att jag pratar ihjäl folk omkring mig med politiksnack i övrigt är en annan sak ;) De får nog köpa öronproppar för att stå ut med mig detta supervalår...

Nå, men hoppas ni röstar i alla fall, oavsett vad ni röstar på, och utnyttjar er möjlighet att påverka! Tillbaka till rätt ämne för bloggen nu - idag visar jag ett av Barry M-lacken jag visade i min lilla Asos-haul tidigare i veckan. Detta är Mist från deras Silk Nail Effects-kollektion, ett ljust blått lack med pärlaktigt silverskimmer i. Lacken från denna kollektion torkar lite satinmatt för att få en effekt som då ska se ut som silke.


När jag började måla på detta så såg det ut att bli rejält med penseldragsmärken i lacket, så jag blev lite orolig där. De försvann dock när lacket torkade ner till den matta ytan. På mina bilder har jag två lager och det täckte på de flesta naglar, kanske att någon hade behövt ett tredje men det orkade jag inte måla dit.


Lacket var lagom tjockt och lätt att måla med. Man ska ju inte använda överlack på dessa om man vill behålla den matta effekten, så jag var beredd på väldigt seg torktid, men den var helt okej faktiskt. Det blir snabbt så pass torrt att det går att röra lätt vid lackets yta, men är fortfarande lite stöttåligt en tid efteråt, dock inte orimligt länge.


Ett rätt trevligt lack, allt som allt. Fin färg och jag gillar finishen (gillade den dock inte innan den torkat då den såg alldeles för frostig ut). Får prova dra på överlack på detta sen och se hur jag ställer mig till det i glansig variant också!

2014-05-24

OPI - Steady as she Rose

Från gårdagens superknalliga neonlack till något klart mer dämpat idag. Som jag nämnde igår så är kanske inte lysgrön neon något jag skulle välja att ha på naglarna till en anställningsintervju, och en sådan var just vad jag var på igår, så ett lite försiktigare lack fick åka på naglarna. Detta är Steady as she Rose från OPI, ett ljust, dammigt lilarosa lack med mycket grått i sig. Fick dock inte till några bra bilder alls på detta! Ljuset var så konstigt igår så färgen på lacket (och min hud för den delen) blev helt off. Efter lite färgkorrigering nedan så tror jag att jag lyckats visa ungefär rätt färg, åtminstone bättre än det var innan. Men ni kan ju alltid göra en bildsökning på lacket om ni vill ha ännu bättre bilder :)


Ni ser ju också att mina nagelband ser sjukt fräscha ut... Gårdagens neonlack stainade nagelbanden vackert gulgröna och det gick inte bort så lätt. Hade inte riktigt tid att sitta och försöka fixa det heller. Nåja. Dagens lack är i alla fall lättmålat och har en ganska tunn formula. Blir lite flammigt först, men täcker och ser jämnt ut efter tre lager, vilket är vad ni ser på bilderna.


Bilden ovan är nog mest färgkorrekt. Allt som allt ett helt ok vardagslack! Kan för övrigt berätta att jag fick jobbet, och det känns riktigt roligt! Om det var på grund av nagellacket låter jag dock vara osagt ;)

2014-05-23

Models Own - Flip Flop

Vad sägs om lite galet lysande knallgrönt såhär en fredagsförmiddag? Detta är Flip Flop från Models Owns neonkollektion Polish for Tans som kom ut nu under våren. Det syns verkligen!


Superknallig neongrön som sagt. Formulan är täckande, detta är två lager och det behövs inte något vitt lack under som med vissa andra neoner. Däremot är formulan väldigt tjock, så det tål att tänkas på. Funderar på om Models Own alltid har tjock formula, för det andra lacket jag beställde därifrån (som jag dock inte visat än) var också riktigt tjockt. Kanske de går att tunna lite. Det torkar fort dock, och jämnade ut sig förvånansvärt bra på nageln trots att det vallade sig lite under målningen. Torkar matt, så överlack är ett måste om man vill ha glansig finish.


Polish for Tans-kollektion ska vara framtagna för att förstärka solbrännan, enligt hemsidan. Nu är inte jag särskilt solbränd oavsett så det gjorde nog inte någon större skillnad. Sen vet jag inte riktigt, det är väl egentligen bara vanliga neonlack i lite pastelliga toner. Men neon hör ju sommaren till!


För några år sedan tyckte jag att neonlack såg barnsliga ut på något vis, så jag använde aldrig sådana. Nu gillar jag dem. Jag har kanske blivit barnsligare med åren alltså ;) Däremot kanske jag inte skulle bära detta till en seriösare presentation eller en anställningsintervju eller så. Men kul för att lysa upp en tråkig vardag tycker jag!

2014-05-22

Asos-haul

Hej på er! Bloggen är ju som ni märker inte prio 1 nu när jag har så mycket i skolan. Jag målar naglarna, och fotar dem också för den delen, men har inte haft tid/ork att blogga upp dem ännu. Men det finns lite som väntar i alla fall!

Tänkte i alla fall visa er flaskbilder på lacken som jag i ett svagt ögonblick beställde från Asos förra veckan:


Lite från Barry M och Models Own. Två från Models Owns Speckled Eggs Collection, krämlack med svarta glitter som ska påminna om fågelägg, inte helt olika de som kom från Illamasquas I'mperfection-kollektion som jag var jättesugen på men missade. Nu blev det två budgetalternativ i alla fall, mintgröna Magpie (högst upp t.v.), och mjukt blåa Duck (högst upp t.h.). 

Utöver detta två lack från Models Own Polish for Tans-kollektion, med neonlack. Här rosa Sun Hat och gröna Flip Flop i mitten på övre raden.

Även fyra lack från Barry M, tre från deras Gelly-kollektion (nedre raden fr.v., Mango, Passion Fruit och Key Lime) samt ett från deras Silk-kollektion (Mist, längst ner t.h.).

Kul med nytt! Har redan provat Duck och Flip Flop från Models Own, så de kommer dyka upp på bloggen inom kort. Är det något annat ni i synnerhet vill se?

2014-05-19

Zoya - Chyna

Hej på er! Blev visst inte så mycket bloggande de senaste dagarna. Har haft fullt upp och det lär vara så fortsatt ett tag framöver. Men idag ska jag visa er en snygging i alla fall! Detta är Chyna från Zoya, från deras PixieDust-linje med texturlack närmare bestämt. Chyna är en mörk röd fullproppad med ljusare röda glitter som lyser upp fint i lacket även när det torkat.


Här har jag två lager som torkade snabbt. Mina bilder gör inte lacket rättvisa, det är så himla mycket finare i verkligheten! Det gick inte så lätt att fånga hur de ljusröda glittren liksom lyser upp i hela lacket. En suddig bild så ni kanske får en aning om det, även om den inte är helt representativ:


Detta är det första PixieDust-lacket jag provar från Zoya och jag är inte besviken. Har inte alls tröttnat på texturtrenden utan ser gärna att den håller i sig. Zoya håller hög kvalitet som vanligt, och Chyna är en riktig skönhet - detta lack lär jag definitivt använda fler gånger.



För övrigt så verkar sommaren ha kommit hit ordentligt nu, eller vågar jag säga (skriva) det högt? Lär väl börja snöa imorgon bara därför... Men så underbart när det är varmt ute, nu har vi över 20 grader fast vi har kommit in på kvällskvisten. Jag blir så glad i hela kroppen. Nu ska jag ta och äta lite raggmunkar för första gången i mitt liv, och kolla senaste avsnittet Game of Thrones. Hoppas alla får en trevlig kväll!

2014-05-17

FOTD i lila

Har varit mycket naglar på sistone så vi kan ju varva med en sminkning tänkte jag. Inte någon jätteavancerad sådan, men såhär såg jag i alla fall ut på jobbet igår. Blev ganska mycket lila toner rakt igenom!


Ögonskuggorna är alla från en billig 120-palett jag köpte en gång, de flesta skuggorna från den paletten fungerar faktiskt förvånansvärt bra så länge man har primer under. Läppstiftet är ett True Colour-stift från Sleek Makeup i färgen Mystic, en matt rödtonad lila som höll riktigt bra på läpparna. Det är däremot lite svårmålat för stiftet är såpass torrt, så det drar lite i läpparna. Jag föredrar att måla på det med pensel istället för direkt ur hylsan. Det ser ganska galet ut i hylsan men det blir förvånansvärt lättburet på läpparna tycker jag. Sleek har överlag bra produkter, har i princip tyckt om allt jag provat därifrån. Budgetsminkning idag alltså!

Jag äger faktiskt inte något smink alls från de dyrare märkena. Eller jo, någon ögonpenna och ett läppstift från Lancôme, om nu det räknas. Det ska ganska mycket till innan jag som student börjar tycka det är värt att köpa lyxmärken när de billigare märkena oftast har bra kvalitet och liknande färger, fast nog suktar jag allt lite ibland efter Dior eller Guerlain också, om de har något speciellt som ser lite extra fint ut :)

2014-05-16

Make Up Store - Madeleine

Solen ville först inte visa sig idag, så jag tänkte inte vara med på Kerstins holofredag först. Men så kom den fram, så då målade jag om naglarna snabbt som vinden och kunde delta ändå :) Holo kommer ju faktiskt inte riktigt till sin rätt om inte solen skiner.

Idag visar jag ett av de holografiska lacken från Make Up Store, ljust beigerosa Madeleine. Har haft såna appliceringsproblem med Make Up Stores hololack förr om åren så jag har dragit mig för att använda dem - jag visste inte att en Aqua Fix-bas var så viktig! Så för några månader sedan så införskaffade jag en sån, och plötsligt så var de, och alla andra hololack, som en dröm att måla med! En helt ny värld som öppnade sig ;)


På bilderna ser ni två lättmålade lager av Madeleine ovanpå Aqua Fix. Blev rätt bra täckning, hade kanske kunnat slabba på ett lager till men för mig räckte det nog såhär. Jämnt och bra, fina regnbågar, dock kanske inte de starkaste i världen men väldigt fina.


Regnbågarna kommer fram rätt bra i lite halvskymt solljus också, som ni ser på bilden ovan. De kan även anas i skugga, även om de såklart inte är jättestarka då. Bilden nedan är fotad under LED-lampa innan solen kom fram, då kommer ju regnbågarna fram mycket mer såklart eftersom ljuset blir så starkt, kan ju vara kul att se hur de presterar till max också!



Slutligen en bild på hur lacket ser ut i mulet dagsljus. Skymtar lite regnbågar där, men de syns inte så mycket, dock kommer den fina basfärgen fram mer istället. Väldigt förtjust i färgen, den är diskret och elegant, och sen kommer regnbågarna fram i starkare ljus. Blir så glad av holos :)

2014-05-15

OPI - Minnie Style

Minnie Style efterfrågades från mitt senaste haul-inlägg och jag är ju inte den som är den när det kommer till glitterlack, särskilt inte då jag ändå hade en ganska passande basfärg redan målad :)

Minnie Style kom i alla fall med OPIs andra kollektion med Mimmi Pigg-tema, Couture de Minnie, förra sommaren. Det är ett glitterlack med rosa, röda och vita glitterhexor i lite större storlek, allt i en klar bas. Här har jag lagt det ovanpå blålila Depend 299 som jag kommer visa ensamt i ett senare inlägg.


Jag gillar verkligen färgkombinationen och konfettikänslan som uppstår med glittret. Vad jag däremot inte gillade var appliceringen. Lacket har en sådan otroligt tjock bas, samtidigt som glittret vägrar släppa penseln. Resultatet blev att när jag målade så fick jag typ tre liter klarlack på naglarna och 1-2 glitter följde med men lade sig i nagelbanden. Det blev ett evigt duttande och flyttande på naglarna, och väldigt svårt att dels få tillräckligt med glitter på naglarna, och dels att få de att sprida ut sig någorlunda jämnt utan att helt dränka naglarna i den klara basen, eller att penseln plockade upp de glitter jag redan fått dit. Det bubblade sig också en del eftersom basen blev så tjock.


Jag duttade så länge att lacket började lösa upp lacket jag hade under också, vilket ni kan se på t.ex. lillfingret där det blivit helt utsmetat och fult. Jag tror dock att lite nagellacksthinner kan lösa problemet (pun intended) med den tjocka basen, så jag ska testa det framöver.


Jag gillar trots allt att det är lite sparsmakat med glitter på naglarna, tror det hade blivit för mycket om jag duttat på fler. Om bara formulan blir bättre när jag tunnat den lite så kommer jag nog använda detta lack en hel del, för jag är väldigt förtjust i slutresultatet!

2014-05-14

Kicks Nail Polish - Curacao Punch

Idag visar jag ett lack som var väldigt svårfotat. Curacao Punch heter det och kommer i de mindre flaskorna från Kicks. Tror det kom med en sommarkollektion 2012, jag vill minnas att jag spontanköpte det i butik det året i alla fall. Det finns inte kvar på kicks.se i alla fall, men jag har för mig att jag har sett det i någon Kicksbutik nyligt, så det är mycket möjligt att det finns kvar på vissa ställen.


Som sagt så var detta extremt svårfotat. Det är en turkos färg som drar väldigt mycket åt grönt, men kameran envisades med att hela tiden vilja fånga det som blått, eller en mer teal-aktig nyans. Helt fel färg oavsett, så på mina bilder har jag försökt färgjustera en del i Photoshop, med resultatet att mina fingrar blev väldigt röda men det får ni väl leva med :D Kanske att det blev en aning för grönt också... Det beror också på vilket ljus som faller på lacket, men för det mesta ser det väldigt grönt ut.


Curacao Punch är i alla fall ett krämlack med lite jellykänsla. Bra egenskaper, jämnar ut sig lätt och bra tjocklek på lacket tycker jag. Här är det tre lager på bilderna. Det torkar lite mörkare än i flaskan, och så torkar det lite halvmatt, så ett överlack är ett måste enligt mig (särskilt då det torkade ganska långsamt). Tyvärr så hatar ju Orlys Sec n' Dry mig och lämnar konstiga penseldragsspår och torkar inte så glansigt som jag vill, så det är inte Kicks-lackets fel att det ser konstigt ut på bilderna, utan överlackets. Ska använda upp min flaska och sen inte köpa det överlacket mer, det funkade verkligen inte för mig.


Hur som haver så är Curacao Punch ett väldigt fint lack som tyvärr har stått bortglömt lite väl länge och som förtjänar att användas lite oftare. Det är dock svårt när lacksamlingen bara växer och växer... :)

2014-05-13

Plötsligt händer det!

Igår damp ett paket ner i min brevlåda som jag helt hade gett upp hoppet om att någonsin få hem. Jag beställde nagellack från en sida som heter MBeautyLounge i januari (!) då de har billiga Zoya och OPI, och de kom inte fram förrän igår. Jag har beställt från dem förr, och det brukar ta tid att få lacken därifrån (upp till 6 veckor har det tagit för mig, gick dock mycket snabbare när jag bodde i England), men jag tänkte att det kan vara värt väntetiden. Trodde dock inte den skulle bli såhär lång... Nästan 4 månader tog det. Jag har mejlat dem två gånger angående detta också, första gången efter ca 2,5 månader för att höra om paketet verkligen var skickat och så. Fick bara svaret att internationella ordrar kan ta lång tid. Hörde av mig igen för ett par veckor sedan och meddelade att leveranstiden gått långt över deras maxtid (som är 60 dagar) och bad dem om hjälp att antingen spåra paketet eller skicka ett nytt. På detta bemödade de sig inte ens att svara, så jag gav egentligen upp på mina lack och tänkte att jag slängt mina pengar i sjön.

Men nu är de här i alla fall, efter en evighets väntan! Förvisso saknades ett lack, så har det varit varje gång jag beställt från MBL, och så får man då ett tillgodokvitto på summan till nästa order. Börjar misstänka att de utstuderat gör så för att man ska beställa en gång till... Men nu blir det inget mer med det. De pengarna får helt enkelt gå till spillo för jag orkar inte tjorva med den sidan mer, jag får hitta något annat ställe att beställa från.

Här är i alla fall lacken jag fick hem, 4 st Zoya och 5 st OPI:

Zoya Dream, Channing, Carter och Chyna
OPI Kiss Me At Midnight, Wonderous Star, Minnie Style, Ski Slope Sweetie och My Vampire is Buff
Det lack som saknades var Zoya Tallulah som jag visade häromdagen - det beställde jag ju från Eleven.se förra veckan eftersom jag hade en rabattkupong och inte trodde att detta paket någonsin skulle dyka upp. Tur i oturen att det var just det lacket som saknades i den här beställningen då! Är det något ni känner er sugna på att se först? Nu är ju förvisso många av dessa lite mer höstiga/vintriga lack då det var mera den färgskalan jag var inne på i januari, men de flesta funkar ju året runt ändå. :)

2014-05-12

Mavala - Fresh Melon

Ny vecka och nya tag. Kommer ha väldigt mycket att göra de kommande åtminstone 2 veckorna, så jag vet inte hur mycket jag kommer hinna blogga då. Någonting lär ju dyka upp i alla fall, men kanske inte dagligen! Idag visar jag i alla fall ett lack från Mavala, nämligen Fresh Melon som kom med kollektionen Delicious Colours våren 2012. Fresh Melon är ett persikoorange pastelligt lack med subtilt silverskimmer i.


Skimret syns inte jättetydligt, utan mest bara när ljuset faller direkt på lacket. Formulan på detta lack är inget vidare. Ganska tjockt, och så blev det väldigt flammigt när jag målade, det ville inte jämna ut sig självt. Här har jag tre lager, och då är det fortfarande några fläckar som är lite kalare, och det ser lite ojämnt ut, som ni kanske ser på skuggbilden nedan.


Färgen är dock väldigt fin, så det är synd på formulan där. Det har däremot suttit väldigt bra, nagellack brukar i regel börja chippa väldigt snabbt på mig (inom ett dygn i princip), men Fresh Melon har nu suttit på mina naglar i nästan två dygn och jag upplever inte att det ser särskilt nött ut.


Jag brukar sällan köpa Mavala, då jag tycker de har lite tråkiga färger i standardsortimentet. På senare tid har de dock börjat släppa lite roligare kollektioner, och det gillas!

2014-05-11

Nail art Sunday - Regn

Hej på er! Jag tänkte egentligen inte vara med på Nail Art Sunday idag då jag inte hade tid/ork att börja trixa med någon nail art. Men så såg jag att temat för veckan var regn, och jag hade ju faktiskt i dagarna gjort en layering som kanske kan liknas vid regn litegrann? Vi får väl hoppas att Lela godkänner det!

Det är i alla fall Zoyas Tallulah som jag visade igår som bas. Sen har jag lagt Grace Tweed i en glittergradient ovanpå, som är ett av lacken från L'Oréals Le Vernis Top Coats-serie. Ett lack med små, matta strängglitter i vitt och blått i en klar bas. Det kanske kan se ut lite som regn, om man kisar lite? ;) Möjligen det tråkiga snöblandade regn som vi haft här större delen av maj månad. Sjukt deprimerande.




Lite om lacket, glittret i Grace Tweed har lite svårt att släppa penseln, så det blev en del duttande för att få till detta. Men det blev bra till slut ändå! Om ni vill se fler regninspirerande manikyrer idag så kan ni kika in hos LeLack!

2014-05-10

Zoya - Tallulah

Idag visar jag ett lack som är mitt senaste tillskott i samlingen, Tallulah från Zoya. Har haft det uppskrivet på inköpslistan ett bra tag men kom mig inte för att beställa det förrän förra veckan, då jag hade en rabattkupong på Eleven.se och ändå skulle beställa lite annat. Detta lack kom 2009 med Zoyas sommarkollektion Ooh-La-La och är ett elektriskt mellanblått lack med ljusare blått/turkost skimmer i sig.


Formulan är bra, precis som med de övriga Zoya-lacken jag äger. Plus också för att Zoyas lack är 5-free! Två lager har jag på bilderna och det flöt på jämnt och bra, väldigt lättmålat. 


Jag är väldigt förtjust i Zoyas lack, och Tallulah är inget undantag. Väldigt fint tillskott i min blå samling! Nu ska vi ägna oss åt lördagsmys och kolla lite ESC här hemma. Hoppas alla får en trevlig lördagkväll!

2014-05-09

China Glaze - Metro Pollen-tin

Äntligen fredag! Och äntligen fick jag gå hem och inta ryggläge, har verkligen inte varit på topp idag när jag plågat mig igenom ett par högst ointressanta lektioner i arbetsrätt. Helgen kom verkligen lägligt må jag säga :)

Lacket jag visar idag är lite av en glädjespridare. Detta är Metro Pollen-tin från China Glaze, som är det enda lack jag hittills har köpt på mig från årets vårkollektion City Flourish. Jag var sugen på väldigt många lack därifrån, men hade inte hört så bra recensioner på formulan, så jag tänkte bara köpa denna och gröna Grass is Lime Greener först för att testa. Tyvärr var GILG slutsåld då, så det blev bara denna. Metro Pollen-tin är ett varmgult krämlack som drar lite åt orange. Det verkar ha lite neonpigment i sig också, i vissa ljus tycker jag det lyser lite om det, och så torkar det matt som neonlack brukar göra. Upplevde det som mer orange och klart mer lysande på naglarna än i flaskan. 


Formulan var inte den bästa jag provat, men inte helt hopplös heller. Rätt strimmigt på första och andra lagret, men såg rätt ok ut efter det tredje. Torkar matt som sagt, här har jag överlack på så det blev glansigt. Snabb torktid, men däremot chippade det väldigt snabbt på mig. Det kan dock bero på överlacket, jag är inte särskilt bra vän med det.


I solljus lyser det upp mycket mer som ni ser. Jag är väldigt förtjust i färgen på detta, äger inget liknande lack (men så har jag inte särskilt många gula lack heller). Såg att någon hade liknat färgen med sån där cheddarost man har på hamburgarna, eller cheddardipen man kan ha till tacos eller till stripsen på hamburgerställena. Var faktiskt och åt på Max med detta lacket på, så jag kunde jämföra. Metro Pollen-tin är dock snäppet mer orange, så det var ingen perfect match. Tyvärr tog jag ingen bild av jämförelsen, jag var för hungrig (hehe). Men jag älskar cheddardip (kanske lite för mycket enligt min sambo) så jag gillar tanken på att ha ostsåsfärgade naglar :D Bjussar på en suddig jämförelsebild med China Glaze Happy Go Lucky som är mer klargul, så får ni kanske en uppfattning om nyansskillnaden.


2014-05-07

Zoya - Ivanka

Till dagens gröna onsdag bjuder jag på en gammal goding. Detta är Ivanka från Zoya, som kom med Sparkle-kollektionen sommaren 2010. En väldigt härlig kollektion måste jag säga, jag har två lack till från den också, turkosa Charla och rosa Gilda. Skulle mycket väl kunna tänka mig att inhandla de resterande tre också.


Ivanka är ett grönt lack fullproppat med guldfärgade och gröna glitterpartiklar, lite som någon typ av metalliska glassflecks? Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva finishen. Sparkle-kollektionen gör skäl för sitt namn i alla fall, för det gnistrar ordentligt om det. 



Jag hade svårt att fånga på bild hur mycket det sprakar om detta tyvärr, det är bättre i verkligheten än på mina bilder. Det känns liksom lyxigt på något vis, och jag älskar verkligen detta. I vissa vinklar anar man en lite duokrom effekt, där lacket drar lite mot blått, vilket jag försökte fånga här nedan:


Den normala färgen är dock den som syns på den översta bilden, inte så mycket blågrönt alltså. Allt som allt målade jag tre lager för full täckning. Borttagningen är lite besvärligare än ett vanligt kräm- eller skimmerlack, men inte så jobbigt som med ett glitterlack. Fick också de där glitterpartiklarna över precis hela händerna och de var lite luriga att få bort ordentligt. Men det var det nog värt för ett såhär fint lack!

Kika in hos Karin för fler gröna skönheter idag :)