2014-03-31

Kicks Nail Lacquer - Rain Drops

Efter en mardrömstågresa igår som innehöll alldeles för mycket förseningar och alldeles för lite mat så kom vi äntligen hem vid 10 på kvällen, rejält hungriga och trötta. Blev alltså inte något bloggande då, trots att det var min plan när vi åkte. Dessutom bröt jag flera naglar när jag skulle släpa omkring på min tunga väska, och då förlorade jag ännu mer motivation till att börja lacka om med något nytt.

Nå, nu är det slutgnällt i alla fall, ny vecka och nya tag. En glad överraskning när jag kom hem var i alla fall att mitt paket med lack från Transdesign hade kommit, och även min Glossybox. Tänkte visa upp vad jag fick hem under morgondagen, för idag tänkte jag visa ett blått lack, måndagen till ära. Fler blåa skönheter hittar du hos Tove på Nail Me under dagen.

Rain Drops köpte jag på mig på Kicks förra veckan som ni kanske såg här på bloggen. Det är en väldigt fin blå som kanske drar en aning mot lila. Och så massa grovt silverskimmer på det, inte helt olikt det skimmer som fanns i OPI-lacket jag visade förra måndagen. Min mamma fick vara testpilot för detta i helgen, och det var himla fint i flaskan, men när det skulle målas på så visade det sig vara som glittrigt vatten ungefär, supertunt och skirt. Tre lager blev det då för att få färgen att komma fram, men då var det fortfarande väldigt genomskinligt. Tyckte ändå det var vackert, fast jag är lite allergisk mot VNL på mig själv. Grundade därför med ett vitt krämlack nu när jag målade på det.


Detta slutade alltså på två lager vitt lack i botten, samt 3(!) lager av Rain Drops ovanpå det. Och baslack och topplack förstås. Lite väl många lager för min smak. Jag kanske får försöka ha överseende med VNL och bara använda det utan underkläder nästa gång. Färgen förändrades en aning med vitt under också, det blev mera klarblått och förlorade lite av den lila tonen. Sen ser det nog lite blåare ut på mina bilder än vad det var egentligen också, kameran lyckades inte återge färgen helt korrekt.


Riktigt härlig färg på det i alla fall, så jag gillar det trots alla lager. Hade bara hoppats på lite bättre pigmentering... :) Finns förmodligen en uppsjö av liknande färger som täcker bättre, så får väl hålla ögonen öppna efter något annat.

2014-03-27

Nytt från Kicks

Handlade lite nytt på Kicks igår, tre lack från nya vårkollektionen.


Från vänster till höger: Beach Sunset, Greek Mosaik och Rain Drops. Höll på att bli fler också, men jag har en del lack på väg hem till mig från bl.a. TransDesign så jag fick behärska mig lite. Är det något av lacken ni är särskilt sugna på att se inom en snar framtid? :)

Åker till stugan igen nu idag, så det blir nog inga fler inlägg förrän på söndag eller måndag. Brukar vara skralt med internetuppkoppling på de breddgraderna!

2014-03-26

Depend - 390

Då var det onsdag igen och den är grön hos Karin som vanligt. Nu ska jag, hör och häpna, faktiskt visa ett ganska aktuellt lack! Detta är nr 390 från årets vårkollektion hos Depend. Ett trevligt, glatt och gräsgrönt krämlack.



Formulan var inte på topp. Det täcker fint på två lager och jämnar ut sig relativt bra under målningen, men det är så hiskeligt tjockt! Jag vet inte om det är så att korken inte varit ordentligt stängd eller om jag fått ett måndagsexemplar, men det var väldigt besvärligt att måla med pga. att det var så himla tjockt. Jag ska prova tunna det lite så får vi se. Jag hade besvär med att det lila nr 398 från samma kollektion också var tjockt, det fick jag också tunna och då blev det mycket bättre. Verkar ha haft otur med mina köp alltså, för har inte hört någon annanstans att folk haft problem med formulan på dessa. Torkar segt gör detta också, trots att jag har snabbtorkande överlack. Tråkigt.


Nåväl, jag förlåter 390 för detta för färgen är så himla fin. Grönt är nog min favoritfärg och 390 har precis rätt ton av grönt, somrig och smaskig och härlig och drar inte för mycket åt varken blått eller gult. Mitt i prick, Depend!

2014-03-24

OPI - I Don't Give A Rotterdam!

Ny vecka och nya tag. Måndagar brukar vara blå hos Tove på NailMe och där är jag med idag, med en två år gammal OPI från Holland-kollektionen 2012. Lacket I Don't Give a Rotterdam!, för att vara mer specifik :)


IDGAR är en dammig ljusblå nyans med grovt guld- och silverskimmer som kontrasterar fint mot den blå basen. En mjuk och behaglig färg, men det är ändå något som får den att kännas lite... off på mina naglar. Jag vet inte vad det är, det kanske är lite för mycket grått i den? Eller så är jag helt enkelt inte så mycket på humör för den här nyansen just nu.


Formulan var bra, lagom tjock och lätt att måla med. Kladdet är bara handhavandefel och beror inte på lacket, orkade inte städa upp det innan jag fotade. Jag trodde jag skulle klara mig på två lager, men det såg lite tunt ut på någon nagel så jag drog på ett tredje på allihop. Torktiden kan jag inte direkt uttala mig om, då jag använder snabbtorkande överlack.


Det är ett fint lack, absolut inget fel på det. Tror det bara är så att jag föredrar mer klara blå nyanser än såhär.

Anledningen till att jag använder så mycket gamla lack just nu är för att jag håller på att lacka mig igenom hela min nagellackssamling och samlar sedan lacken i ett Exceldokument tillsammans med kommentarer om egenskaper och sådant. På så vis har jag bättre koll över vilka lack jag har och hur de var att måla med och så, vilket jag känner att jag behövde. Sen har jag inte köpt så jättemycket nytt på senaste tiden heller. Men nu har jag en hel massa nytt på väg hem till mig, så snart kanske ni får se mer aktuella lack! Sen så är det ju oftast inget fel på de gamla lacken heller... :)

Edit: Ser nu att lacket ser mycket grönare ut på mina bilder än det är i verkligheten. Det är mer blått egentligen, men min kamera (eller min skärm) verkar inte vilja visa det helt rätt.

2014-03-23

Zoya - Reece

Nu är jag hemkommen från fjällen, men ska tillbaka på torsdag igen. Vädret var inte helt på vår sida denna helg, det blåste och stormade på ganska rejält imorse så vi packade ihop och åkte hem ganska tidigt på eftermiddagen.

Men bara för att jag var i fjällen kunde jag ju inte bara sluta måla naglarna, så jag svidade om från holografiska Depend till ett rätt fint Zoya-lack som jag inte använt på länge.



Detta är Reece, en magentarosa skapelse med kraftigt guldgulgrönt iridiserande skimmer i. Mer grönt i flaskan, mer guld på naglarna. Det kom ut 2010 i en vårkollektion vid namn Reverie, men som jag köpte på mig för 2 år sedan tror jag. Lacket ser lite olika ut beroende på vilket ljus som ligger på det i och med att skimret är så framträdande, vilket kanske framgår av bilderna.


Två lager på bilderna. Lacket glöder fint i solen och är en väldigt fin färg, men stackars Reece brukar ofta bli bortglömd i min samling och inte det jag sträcker mig efter i första hand, så min mamma fick bli ny ägare av detta. Hon kommer säkerligen ge det mer kärlek än vad jag hinner med :)

2014-03-21

Depend - 2030 Plum

Idag är det fredag och jag ska snart bege mig till fjälls, inget Internet under helgen alltså. Hinner dock slänga upp dagens naglar, hakar på Holofredag hos Skimmerskuggan idag!

Detta är Depend - 2030 Plum som kom med deras holografiska kollektion 2012. Jag köpte på mig två av dessa lack då och så har de stått lite bortglömda sedan dess, men igår sken solen och då fick det här lacket se dagens ljus igen.


Direkt sol
Ville minnas att det var ganska skirt sist jag använde det och att jag då fick ha 3-4 lager, vilket känns lite väl mycket med tanke på att flaskan är så liten. Lade det istället i två lager över det gamla lacket och det blev ganska bra, kanske att det blev en aning ljusare i färgen än det plommonlila som syns i flaskan, men det gjorde inte mig så mycket. Holoeffekten blev det inget fel på. Inte den starkaste i min ägo, men helt okej!

Direkt sol

Alla lacken i den här kollektionen hade en scattered holo-effekt, dvs. lite utspridda, uppbrutna regnbågar istället för linjära och mjuka sådana. Inte desto mindre fint för det, och jag tyckte holoeffekten syntes bra i vanligt dagsljus också, inte bara i direkt sol.

Mulet dagsljus

Skugga
Kul att Depend gör lite specialkollektioner ibland, även om jag vill minnas att priset för just dessa var en aning i högsta laget för så små flaskor. Tror inte de här går att få tag på längre, jag har inte sett dem någonstans i alla fall, de sålde slut väldigt fort. Glad att jag köpte på mig dem iaf!

2014-03-19

Kicks - Midsummer Lily

Idag hänger jag inte med på Grön Onsdag hos Karin tyvärr, då jag kände mig lite mättad på grönt efter min St. Patrick's Day-manikyr. Kanske nästa vecka! Det blev istället ett lack som faller under mitt favoritfärgspektra under våren, dvs. pastelligt blå/periwinkle/lila/rosa toner. Närmare bestämt Midsummer Lily från Kicks (de mindre flaskorna).



Midsummer Lily är ett väldigt ljust lavendellila krämlack. Ganska bra formula, lätt att måla med. Det blev dock lite strimmigt så här har jag tre lager på bilderna för att jämna ut. Trots namnet så tycker jag nog det passar bättre till våren än till midsommar, men funkar väl egentligen året om, om man så vill :)


Lacket ser olika mycket lila ut beroende på ljus, som ni ser på bilderna. Skuggbilden överst ger nog lacket mest rättvisa. Jag gillar färgen på det här lacket, det är liksom lätt och diskret men samtidigt en väldigt vårig och fin färg som gör mig glad. Behöver lite vårblomsterfärger på naglarna känner jag, våren har ju inte hunnit göra något egentligt intåg här ännu, det är fortfarande mycket snö. Fast det är ju varmare och soligare såklart, så det är mycket trevligare att vara utomhus. På tal om det så möttes jag av detta när jag var ute och promenerade i förrgår:


Renarna hittade hela vägen in till bebyggelsen. Lite kul.

Nå men åter till Midsummer Lily. Köpte det för ca 2 år sedan men det finns i alla fall kvar i Kicks webshop, och säkert i butik också, om någon är sugen på detta. Kicks minilack kostar 39kr/8ml, vilket känns som ett helt rimligt pris för helt ok kvalitet på lack.

2014-03-18

Recension: IsaDora Peel Off Base

Nu på senaste tiden så har ju en massa "vanliga" märken som t.ex. Depend och OPI börjat spotta ur sig sådana underlack som man kan "skala av" utan att skada nageln, för att underlätta borttagningen av glitterlack, som ju annars kan ge upphov till smärre hjärnblödningar vid borttagningen... Jag har testat en av dem, Peel Off Base, som kom från IsaDora här någon gång före jul.


Ganska tjockt lack och det luktar och ser ut ganska exakt som trälim, men det verkar innehålla ungefär samma ingredienser så det är kanske inte så konstigt. Det var lite trixigt för att få bra resultat med detta, men när jag väl fick kläm på det så var det inga problem. Det som funkade bäst för mig var att ta väldigt tunna lager, alltså skrapa av penseln mot flaskhalsen så mycket det bara går och använd det som är kvar till 2-4 naglar. Sen var det viktigt att dels låta själva basen torka i ca 10 minuter, men upplevde också att det funkade bättre om varje lager nagellack fick torka till ganska ordentligt mellan appliceringarna. 

Har läst på några ställen att man inte ska använda snabbtorkande överlack till detta, men då det är det enda jag äger så har jag inget att jämföra med. Har funkat ok med det också. Däremot så blir det lätt tipwear efter bara en dag eller så, vet inte om det beror på överlacket eller om det bara är så generellt med den här basen. Dålig bild, men detta är ungefär efter ett dygns användande:

Lacket kommer från Darling Diva och heter Moon Beam.
Men även om det lätt blir nött så tycker jag detta är en riktigt bra uppfinning för de gånger jag vill ha glitter under t.ex. en festkväll men inte orkar med proceduren att ta bort det dagen efter. Målar jag på det samma dag som jag ska ha det så håller det sig rätt fint ändå. Hållbarheten är ju annars inte den bästa med detta baslack, men för mig håller det i 1-2 dagar vilket är ungefär vad jag förväntat mig (och det är väl ungefär så länge jag brukar behålla mina lack på i vanliga fall också). Det har suttit kvar på naglarna tills jag pillat bort det, däremot så märker jag att det börjar lossna i hörnen efter en tid och då är det lika bra att ta bort det, annars lämnar jag väl ifrån mig sjok med nagellack lite här och var.

Borttagningen är enkel som sagt, bara att pilla upp en liten flik och då brukar alltsomoftast hela "nageln" följa med. Upplever inte att det skadar nageln heller. 


Detta funkar ju inte enbart med rena glitterlack, går alldeles utmärkt med lack utan glitter med. Däremot så tar påmålningsproceduren lite längre tid eftersom allt måste torka till mellan varje lager, så jag brukar mest bara använda den när det vankas glitter. Kanske inte mitt vardagsbaslack alltså, men perfekt för festligare tillfällen!

2014-03-17

Nail art för St. Patrick's Day

Nu firar vi ju inte St. Patrick's Day desto mer i Sverige, men det börjar komma mer och mer märker jag. Hur som helst så är guld och grönt de färger jag associerar mest med dagen, och de gör ju sig också himla bra tillsammans. Så lite nail art fick det bli, bara för den goda sakens skull!


Tanken är att det ska vara den irländska flaggan, en guld/grön gradient, lite klöver på guldunderlag, en water marble och slutligen ett leprechaun's belt. Tyvärr är jag inte helt nöjd med denna, mest pga. ring- och lillfingret. Marblen blev skrattretande dålig, jag försökte flera gånger om men lyckades bara grisa ner hela händerna, nagellacksflaskorna, köksbordet, kaffekoppen, mina dotting tools, med mera... Och inte blev den fin heller. Bara att inse att den tekniken inte är något för en klumpeduns som jag.


Själva utförandet på lillfingret är jag inte så missnöjd med, däremot skulle jag ha använt en ljusare grön så kontrasten mellan det gröna och det svarta blivit tydligare. Nåja, då vet jag till nästa gång.


Allt som allt så är det roligt att testa nya tekniker och öva mer på nail art, då det ju är i princip det senaste halvåret jag över huvud taget börjat med det. Men nästa år kanske jag kör på någon enstaka accentnagel istället för olika på alla, jag har inte så mycket tålamod som jag trodde ;)

Jag har använt (förutom bas- och topplack):
  • H&M - In It For The Game
  • China Glaze - Starboard 
  • China Glaze - Papaya Punch 
  • Zoya - Holly
  • OPI - Goldeneye
  • China Glaze - Midnight Kiss
  • China Glaze - Holly-Day
  • China Glaze - Jolly Holly
  • Calvin Klein - Ebony Hates Chris - Black

2014-03-16

Nail Art Sunday: Faded French

Så var det söndag igen. Gårdagen spenderades hemma med sambon, vi tog det bara lugnt och kollade The Wolf of Wall Street. Tyckte inte riktigt den förtjänade hypen, men kul att ha sett den. Något som däremot förtjänar hype är Nail Art Sunday hos LeLack! Jag har inte varit med tidigare, så det är kul att göra premiär där med. Brukar alltid vara så himla fina bidrag med där, in och kika!

Temat för den här veckan var fransk manikyr, något som jag väldigt sällan gör på mig själv (om vi pratar fransk manikyr i den klassiska bemärkelsen). Däremot så drog jag mig till minnes att jag läst denna tutorial för en tid sedan, och passade på att prova den.


En fransk manikyr i gradientform alltså. Ni som följer mig på Instagram såg denna redan igår. Jag hade inte något såpass finkornigt glitterlack i min ägo som Katy hade i sin tutorial, så jag lade ett lager med IsaDoras Mother of Pearl ovanpå för att få det att skimra lite extra. Helt meningslöst för det syntes absolut ingenting. Tror den gör sig bättre över mörkare lack.


Men förutom att övergången inte blev exakt så jämn som jag hade i åtanke, och förutom att jag bröt min stackars pekfingernagel i fredags, så blev jag väldigt nöjd med denna. Till denna manikyr använde jag:


  • En bit vanlig disksvamp
  • Orly Bonder
  • OPI Pedal Faster Suzi!
  • Mavala White 
  • IsaDora Mother of Pearl
  • Nails Inc Kensington Caviar Top Coat


Ha en bra söndag allihop!

2014-03-13

Prickigt

Kände för nytt på naglarna idag men hade inte orken att börja ta bort det gamla lacket när det knappt nötts något alls.

Pimpade det istället med lite prickar. Inte världens jämnaste sådana, men det piggade i alla fall upp!


2014-03-12

Recension: Boots Botanics Shine Away Ionic Clay Mask

Skulle vara med på Grön Onsdag hos Karin idag tänkte jag men jag hann/orkade inte måla om naglarna så det får vara. Tänkte istället recensera en nyupptäckt favorit! Jag fick hem en provförpackning på Boots Botanics Shine Away Ionic Clay Mask (phew, långt namn!) i min Glossybox i november, och gillade den direkt, så jag gick och köpte mig en fullstor tub när provförpackningen tog slut.


Det är en lerbaserad ansiktsmask som är rätt lös i konsistensen först, men som snabbt torkar och blir väldigt stel i ansiktet. Det går inte direkt att le eller röra på munnen alltför mycket. Den ska sitta på i ca 10 minuter, därefter har jag bara tvättat bort den med ljummet vatten. Den är väldigt lätt att tvätta bort, ibland upplever jag att vissa masker får man gnugga ihjäl sig för att bli av med, men denna är det inga problem med. Den luktar inte jättegott, mest bara lerigt/jordigt, men inte så starkt att det stör mig.

Masken ska dra ut djupa orenheter ur huden med hjälp av bl.a. joniserande mineraler och pilbark. Till skillnad från i princip alla andra masker jag provat så upplever jag faktiskt att denna gör det! Jag har en del problem med min hud till och från, främst med T-zonen. När masken torkar till på ansiktet får den en ljusgrön ton istället för den mörkt brungröna vid appliceringen, men när den suttit på ett tag så bildas små mörka fläckar vid porerna på just haka, panna och näsa, så det ser ut som att någonting i alla fall dras ut därifrån. Gillas!

Trots den djuprengörande effekten så känns inte ansiktet jättestramt och uttorkat efteråt. Inte mer än med min vanliga ansiktsrengöring i alla fall, och jag använder alltid fuktkräm efteråt oavsett. Huden känns ren och fräsch. Verkligen imponerad av denna!

Ansiktsmasken, och andra produkter från Boots Botanics, går att köpa på Apotek Hjärtat. Jag har inte testat någon av de andra produkterna ännu, men kanske gör det framöver eftersom jag har goda erfarenheter om denna. Det är inga dyra grejer heller, jag köpte denna för 79 kr. Ännu ett plus :)

Har ni provat denna? Vad tyckte ni? Har ni några andra favoriter bland ansiktsmasker?

2014-03-11

China Glaze - Peachy Keen och lite matchande ögon

God tisdagkväll på er! Det här inlägget skulle komma ut redan imorse var det tänkt, men så blev det inte för jag fastnade i Nyhetsmorgon och allt möjligt annat innan det blev bråttom iväg till jobbet.

Idag blev det gult/orange/persika för hela slanten. Naglarna pryddes med Peachy Keen från China Glaze, som kom med kollektionen Up & Away 2010.


Ett persikofärgat (duh) krämlack som drar lite olika mycket åt orange beroende på ljus. Väldigt tunn och rinnig formula, och det lämnade gärna lite kala fläckar efter sig när jag målade. Tre lager på bilderna här, fanns nån fläck kvar då men jag orkade inte bry mig om det. Vårigt och fint lack, men inte så väldans speciellt kanske. Helt ok i alla fall.

Körde lite matchy-matchy med sminket i en gul/orange/persikofärgad historia med lite blå kontrast under ögat.


Den huvudsakliga skuggan här är en matt orange singelskugga från NYX vid namn Hot Orange som jag lagt över större delen av ögonlocket. Den innehåller stora glitter i lite ljusare orangeguldig ton, men glittren fastnar extremt sällan på ögonlocket utan brukar mest bara rasa ner på kinderna. Denna funkade bättre med Lime Crimes ögonskuggsprimer som är mycket klistrigare än den från Urban Decay som jag har nu. Resten av skuggorna (matt och skimrig gul, matt rödorange, skimrig persikotonad, skimrig blå) är från en 180-palett som jag köpte på Tradera en gång i tiden. Och så svart eyeliner och mascara på det!

2014-03-10

Nyinkommet! #1

Idag hade det ramlat in paket med lack och sminkprylar som jag beställt från Eleven, Tradera och eBay, kul!

I paketet från Eleven.se låg ett gäng nya sminkborstar, har under lång tid nu tragglat med halvdåliga borstar och penslar, så när Eleven hade gjort prissänkningar på borstseten från Bdellium Tools så slog jag till.

Bdellium Tools Mineral 5pc Brush set
Mineral 5pc brush set innehöll (från vänster till höger i bild)
  • #959B Powder Blending Brush
  • #942B Slanted Contour Brush
  • #934B Precision Concealer Brush
  • #787B Large Tapered Blending Brush
  • #778B Large Shadow Brush

Bdellium Tools Smoky Eyes 5pc Brush Set + #763 Angled Brow Brush
Smoky Eyes 5pc Brush Set innehöll:
  • #781B Crease Brush
  • #777B Shadow Brush
  • #769B Angled Contour Brush
  • #760B Liner/Brow Brush
  • #716B Smoky Eyeliner Brush
Och så lade jag även till #763 Angled Brow Brush, mest för att komma upp i fri frakt-summan ;) Ska bli spännande att testa hur dessa är att jobba med!

Vidare så ramlade det in lite lack från Tradera och eBay:


Två OPI-lack, lavendelblå/lila You're Such a Budapest! (t.v. i bild, jättedålig färgåtergivning i bilden ovan dock) och mörklila Vant to Bite my Neck? (t.h. i bild), båda från förra årets vårkollektion Euro Centrale. Av okänd anledning så måste de flesta nagellackskollektioner mogna i mitt huvud ca ett år innan jag fattar att jag vill ha dem, ni lär väl få se OPIs nya Brazil-kollektion i mars 2015 då med andra ord! :D Fick även hem överlacket Orly Sec'n Dry och baslacket Orly Bonder, båda i lite mindre provflaskor som jag ska testa. Jag har inte riktigt hittat mina favoriter bland över-/underlack ännu utan provar mig igenom det mesta som går i jakten på mina holy grails. Kul med nytt i alla fall, en trevlig start på veckan!

IsaDora - Baby Blue

Måndag igen och jag hakar på Blå Måndag hos Tove på Nail Me för första gången!

Råkade visst bli IsaDora igen. Detta är Baby Blue, från sommarkollektionen Pool Party som kom 2010 - jo, jag HAR faktiskt nyare lack också, det har bara råkat bli en massa gamlingar på sistone då de har stått bortglömda så länge och jag tyckte de förtjänade att komma ut i ljuset.



Som namnet antyder så är det ett babyblått lack, och det är i krämfinish. Klart bättre formula än lacket jag visade igår från samma märke. Detta täckte nästan på ett lager, några naglar blev det lite tunt på så jag drog på två lager på alla naglar ändå. Upplevde att det var väldigt självutjämnande och bra. Härlig färg också, nästan lysande blått.

IsaDoras penslar är jag däremot lite tveksam till. Det är bra med stuns i penseln och så, och jag har inget emot att den är såpass bred (även om den kanske är liiite i bredaste laget). Däremot hade jag gärna önskat att den var lite mer rundad istället för tvärt avkapad när den är så bred, så det blir lättare att få en jämn kant vid nagelbanden. Sen är jag inte jätteförtjust i de höga flaskhalsarna heller. Nåväl, allt som allt så gillar jag detta lack!

2014-03-09

IsaDora - Mellow Yellow

Igår sken solen! Halleluja så glad jag blev! Den kämpar sig ut genom molnen nu också men vill inte riktigt ta sig hela vägen fram. Nåja.

I och med att solen sken så fint igår så ville jag måla naglarna i någon fin vårfärg. Frågade sambon vad han tyckte jag skulle satsa på för färgval, "Ta något vårigt som matchar solen" sade han då, så vi var rätt ense med andra ord. Valde då en gammal goding som hängt med några år, Mellow Yellow från IsaDora, som kom med en vårkollektion från 2011 om jag inte minns fel.

Mellow Yellow är en ljust pastellgul nyans med pärlemoaktigt skimmer, kanske lite åt frosthållet.


Fin färg och inte så frostigt att det blir några påtagliga penseldragsmärken i det. Gör att mina fingrar ser ut att ha en lite märklig ton men det kan jag leva med. Formulan däremot lämnar en hel del att önska. Det blir lite ojämnt och fläckigt, det täcker relativt bra på två lager men jag var tvungen att ta ett tredje för att jämna ut, det såg liksom "smutsigt" ut annars.


Trots det så gillar jag lacket. Tror det är det första gula lacket jag köpte, detta var innan jag helt började nörda ner mig i nagellack. Har alldeles för få gula lack känner jag, det är så fint till våren!

2014-03-07

EOTD med Sleek Makeup och Shiro Cosmetics

Idag tänkte jag visa lite smink för en gångs skull, dock bara ena ögat för mitt andra är fortfarande knöligt och svullet så jag besparar er det.





Lila och rosa blev det idag. Har lagt ljusrosa Wildflowers från Shiro Cosmetics Hunger Games-kollektion, The Tributes Collection, på mitten av ögonlocket. Den glittrar fint i guld och grönt också, men det kommer tyvärr inte fram så bra med bara mobilkamera till hands... I inre och yttre ögonvrån lade jag Majora's Mask, en blålila skugga med massor av glitter/skimmer i olika färger, också från Shiro Cosmetics (fast från Zeldainspirerade The Legends Collection).


I globlinjen lade jag rödlila Highness från Sleek MakeUp, deras iDivine Ultra Mattes v2-palett. Det är den tredje skuggan från vänster på övre raden i bilden nedan (hade tyvärr inte någon bra bild själv så fick ta en från teh interwebz).


Den såg inte lika rödaktig ut i paletten som på huden så det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Blandade ut den lite med mörkblå Ink (nr 2 på övre raden) men det blev ändå rött. Jaja.

Slutligen så fick svarta Noir från samma palett agera eyeliner. Målade bara på rakt av med en tunn eyelinerpensel, väldigt hastigt då det plötsligt blev bråttom till jobbet, så inget proffsjobb på den fronten direkt. Mascara på till sist, Skinny Brush Mascara från Eyeko, ingen favorit men den funkar ok. Klart!

Shiro Cosmetics produkter kan beställas från deras hemsida, tar 2-3 veckor med leverans ungefär men sååå värt det, har varit jättenöjd med allt jag beställt därifrån (och har beställt en hel del), utom möjligen några av deras Intertubes. Sleek gillar jag också väldigt mycket, det är prisvärt och bra kvalitet på det mesta. Finns att köpa på bl.a. Brallis.se, Smink.net och Eyecandy.se. Funkar såklart också att beställa direkt från Sleeks hemsida men då skickas det från Storbritannien.

2014-03-06

HOT MakeUp Nail Polish - Passion

Har bara haft gråmulet och slaskig snömodd här på sistone, väcker inte direkt spirande vårkänslor. Testade dock det nagellack från HOT Makeup som kom i min senaste Glossybox, i knalligt orangea färgen Passion, för att pigga upp. Det är det första nagellacket från det märket som jag testar, men har fått lite andra sminkprylar av det märket i Glossyboxen tidigare.

Jag bedömer att detta är en crelly då det är lite halvskirt, efter tre lager har jag fortfarande VNL som synes på bilderna, men jag orkade inte måla på fler. Bjuder på bilder från jobbet idag för jag hade inte möjlighet att fota igår, i skrivbordslampljus och supermulet eftermiddagsdagsljus!





Ber om ursäkt för torra händer och nagelband överlag, hade inte med mig vare sig handkräm eller nagelolja på jobbet så det fick jag lösa när jag kom hem. 

Stark och fin färg på lacket, och det är superglansigt. Torkar något mörkare än i flaskan. Det luktade dock lite märkligt, både under påmålningen och efteråt, vet inte om tanken är att det ska vara doftsatt på något vis? Men det kan vara min näsa som lurar mig. Det ska i alla fall vara 3-free om jag inte minns fel. Inget fel på färgen men jag är lite allergisk mot att det är sådär halvskirt. Tycker det känns lite mer som en sommarfärg också, men det piggade ju kanske upp lite i väntan på den riktiga våren!

HOT Makeup finns hos bland annat Nelly.com och Lyko.se, ingen av dem verkar dock ha inne just denna färg på nagellacket, men finns lite annat smått och gott.

2014-03-05

OPI Mermaid's Tears och Grön Onsdag-premiär!

Idag är det onsdag och det brukar betyda grönt hos Karin på Vacker och Underbar. Jag har en längre tid bara spanat in alla fina gröna lack utan att ha bidragit med något sådant lack själv, men nu när jag startat denna blogg så tänkte jag att det kunde bli andra bullar!

Tänkte visa ett ganska gammalt lack idag, detta är Mermaid's Tears som kom med OPI-kollektionen Pirates of the Caribbean omkring våren/sommaren 2011. Det är en dammig grön nyans som drar lite åt det turkosa hållet, men jag skulle ändå definitivt klassa den som grön. Lite havsgrön, är det ett ord ens? Jadegrön? När jag sett den på andra bloggar så har jag tyckt att många visar bilder där detta ser mycket blåare ut än mitt, vet inte om olika batcher har sett lite olika ut för mitt verkar inte alls ha lika mycket blått i sig. Nyansen på bilderna nedan stämmer bra överens med hur det ser ut i verkligheten. Nå, oavsett vad så är det en färg som känns passande för våren!


Tunn men lättkontrollerad formula, ni ser två lager på bilderna här. Torkade snabbt och glansigt, tyvärr bubblade det sig lite på någon nagel (bl.a. långfingret på bilden), men det kan vara överlackets fel. Tyvärr clashar den här färgen lite med min hudton och gör att mina fingrar ser en aning röda ut, men det kan jag leva med.

För er som gillar grönt så rekommenderar jag att ni bums och på momangen går in och kikar hos Karin för att spana på fler fina gröna lack! :D

2014-03-04

Fyra parfymfavoriter

Gör ett litet avbrott i alla nagelinlägg. Jag var sugen på att göra någon rolig sminkning eller så och visa er, meeeen jag har drabbats av en megavagel i ögat och det är inte så fint att visa upp. Igår och i förrgår var jag så svullen att jag knappt kunde öppna ögat, idag är det mycket bättre men fortfarande svullet och ser fult ut. Inte så inspirerande alltså. Tänkte bespara er en riktig bild på mitt stackars öga, men bilden nedan är ganska representativ.

Med samma sprudlande glädje.
Istället tänkte jag visa fyra av de parfymer i min samling som har en lite extra speciell plats i mitt hjärta.


Från vänster till höger:

  • Lancôme Trésor in Love EdP har jag (tyvärr) bara i en liten provflaska. Det är en lättare parfym med blommiga/fruktiga noter av bl.a. nektarin, jasmin, bergamot och cederträ. Jag tycker doften känns liksom lyxig, vuxen och professionell på något vis. En mjuk och härlig doft som inte tar över för mycket. Ibland har jag lite svårt med alltför blommiga dofter, kan få lite ont i huvudet av dem om de är för skarpa, men denna är perfekt balanserad. Ska köpa mig en större flaska när denna tar slut.
  • Lady Gaga Fame EdP köpte jag på mig i London precis innan jag och en vän skulle på Gagas Born This Way-konsert. Svart i flaskan, genomskinlig på huden. Detta är en lite tyngre doft, med noter av Atropa Belladonna, tigerorkidé, rökelse, aprikos, saffran och honung. Funkar både till vardag och till fest.
  • Escada Marine Groove EdT var Escadas sommardoft 2010, men den har hängt med sedan dess. Min förra flaska gick sönder men jag lyckades få tag på en ny trots att den slutat produceras. Som alltid med Escadas sommardofter så är denna väldigt fruktig, denna ska ha mycket noter av tropiska frukter i kombination med röda vinbär. Jag använder denna mest på sommaren, då känns den allra fräschast och mest passande.
  • Diesel Loverdose EdP är förmodligen den parfym jag använder mest av just nu. Den är väldigt speciell i doften, i toppnoterna hittar vi syrliga dofter i form av citron och mandarin, hjärtnoterna är lakrits, stjärnanis och jasmin, och som basnoter finns vanilj, cederträ och sandelträ. Den kryddiga lakritsdoften kommer fram väldigt tydligt i denna, och det är en annorlunda doft men jag älskar den - fast jag älskar ju lakrits också, så det är kanske inte så förvånande. Har inte hunnit lukta på nya Loverdose Tattoo ännu, men ska göra det så fort tillfälle ges!

Har ni några parfymfavoriter, eller speciella doftkategorier ni oftast håller er till?