2014-10-28

China Glaze - But of Corpse

Hej på er! Håller på att duka under av stress inför alla projekt och allt möjligt och jag har egentligen inte tid att blogga men jag bär idag ett så trevligt lack så jag kände att jag ville hinna dela med mig av det innan Halloween, eftersom det trots allt tillhör en Halloweenkollektion. Detta är But of Corpse från China Glazes kollektion Apocalypse of Color. En lite skimrig grön bas med små, svarta glitter i, och så torkar det matt och med lätt textur. Jag tänker på zombies och Frankensteins monster när jag ser detta :D Nedan i lite olika ljus:




Hade läst någonstans att vissa haft problem med appliceringen av denna, och visst kunde det bli kalfläckar om jag gick över samma ställe flera gånger, men med lätt hand och inte så många penseldrag så var det inga problem alls. Lagom tjockt, hamnade precis där jag placerade det på nageln, och det torkade på tre röda. Väldigt pigmenterat också, jag har två lager här men det går nog kanske att klara sig på ett lager, i alla fall på kortare naglar.

Superläckert hur som helst, jag gillar ju grönt och jag gillar texturlack, så detta passade mig som handen i handsken. Nu ska jag återgå till mina rapporter, på fredag har jag min sista deadline så efter det kan jag börja andas igen. Då vankas Halloweenfest med, mycket att se fram emot till helgen alltså :)

2014-10-19

Nail art sunday - Green and black chevrons

Hej på er! Idag är det fritt val på Nail Art Sunday hos Lelack, så jag tänkte slänga upp en manikyr som jag gjorde redan förra veckan och som då fick åka upp på Instagram. Den tog sig dock inte hela vägen till bloggen då, men nu så!

Stjärnan i denna nail art är underbara glitterlacket GTO från Darling Diva Polish - SOM jag älskar det! Grönt, glitter, massa djup... mums. Det blev i alla fall svart botten med tejpade chevrons (finns det ett svenskt ord? triangelmönster..?) som fylldes i med GTO, och på ringfingernaglarna bytte jag plats på det gröna och det svarta. Lite bildspam blir det idag, för jag hade svårt att välja bilder!






Jag blev toknöjd med detta, och är nu helt klart sugen på att testa fler lack ur Darling Divas Muscle Car-kollektion.

On a sidenote så funderar jag på att köpa en kamera så jag kan fota bättre bilder till bloggen och tänkte höra om någon av er läsare har mer koll än mig på det området. Just nu använder jag mobilkameran, vilket för det mesta är fullt dugligt men när ljuset är svagt så blir bilderna lätt lite suddiga. Jag kan verkligen ingenting om kameror, men fingrade lite lätt på några kompaktsystemkameror i butik häromdagen. Ni som har koll på sånt här, är dessa något att ha, eller bör jag hellre satsa på vanliga systemkameror? Vad ska jag tänka på vid ett köp? Jag är supertacksam för hjälp :)

2014-10-17

Different Dimension - Werewolves of London

Hej på er! Efter en sjukt stressig vecka så tänkte jag försöka hinna med att slänga in ett liiitet inlägg här, bara för att det är fredag och allt. Holofredag hos Skimmerskuggan dessutom, och eftersom jag målat med holo i veckan så passar det sig ypperligt! Idag visar jag det underbara pumpaorangea hololacket Werewolves of London från Different Dimensions Halloweenkollektion Spooky Spooky.

Sol

Dagsljus (ej direkt sol)

Lampljus

Med kursboken som underlag som en duktig student ;)
Det är inte världens starkaste regnbågar i detta lack men det föll mig verkligen i smaken ändå! Underbar färg som är ännu finare i verkligheten än vad min kamera lyckades fånga. Tre lättmålade lager, precis lagom tjockt lack och ingen Aqua fix-bas behövs. Tyckte det höll väldigt bra också, så detta lack får tummen upp! Riktigt härligt och höstigt, men jag tvivlar inte på att det även skulle funka bra på sommaren.

I helgen ska jag umgås med min bror som kommer och hälsar på, och imorgon ska vi fara och bowla och äta ute. Känner att jag behövde lite andrum under denna intensiva period, så det ska bli riktigt skönt att tänka på något annat än plugg hela tiden. Vad har ni för helgplaner? Hoppas ni alla får en trevlig helg vad ni än har tänkt!

2014-10-09

Different Dimension - Tulips Are Better Than One

Hej på er! Idag tänkte jag visa ett av de lack från Different Dimension som jag fick hem i måndags, Tulips Are Better Than One. En riktigt trevlig bekantskap. Lila bas med multikromt, kraftigt skimmer som skiftar mellan lila-magenta-turkost-ljusblått beroende på hur ljuset träffar det. Lite bildspam blir det idag för jag hade lite svårt att fånga skiftningarna, de är mycket starkare i verkligheten! Lacket drar mer åt lila i verkligheten också, min kamera ville fånga det en aning för blått.







Här har jag tre lager, det kanske går att komma undan med två om man målar lite tjockare. Kanske att formulan var en liten gnutta tjock och klistrig, men det orsakade inte några direkta problem. Trivdes bra i detta lack och det gav även lite komplimanger i skolan, det känns ju alltid kul :)

På tal om skola - som jag nämnde i förra inlägget så kommer vi ha grymt mycket att göra nu framöver. Eftersom jag kommer sitta vid datorn ungefär hela dagarna så vet jag inte hur sugen jag är på att spendera massa ytterligare tid framför datorn för att blogga. Jag vill ju blogga för att det är kul, inte för att det ska vara ett måste. Förmodligen kommer det därför inte bli inlägg varje dag här framöver, utan lite mer när lusten och orken faller på. Kommer absolut att fortsätta måla och fota naglarna däremot, så jag kanske bygger upp ett litet arkiv till senare... :)

2014-10-06

Nytt från Different Dimension och Nailsupplies

En bra start på veckan är att få hem en hel massa nagellack i brevlådan, eller hur? Jag gick lite bananas förra veckan när jag egentligen skulle plugga, och distraherade mig med att beställa hem en massa kul. Idag kom de fram, så vi kikar väl på lite flaskbilder!

Det första paketet kom från märket Different Dimension, jag har aldrig testat det förr men blev så kär i Werewolves of London och Dragula från Halloweenkollektionen som The PolishAholic visade så jag ville kika närmare på dem. Dessa två, samt tre andra lack blev det.

Tulips Are Better Than One, It Was On Sail, Werewolves of London, Heavenly Waters, Dragula
Sedan fick jag ett paket med tio lack från Nailsupplies också, några gamla lemmings och några nya. Först fyra nyligt släppta lack från China Glaze, två stycken från höstkollektionen All Aboard och två från årets Halloweenkollektion Apocalypse of Color:

Choo-Choo Choose You, Lug Your Designer Baggage (All Aboard). Getting to Gnaw You, But Of Corpse (Apocalypse of Color)
Tre lite äldre lack från China Glaze som jag velat ha en tid:

Riveting, Fairy Dust, Mingle With Kringle
Och slutligen tre lack från Misas höstkollektion 2013, Blink of an Eye.

Eye Candy, Lash Out, High Brow
Ska bli spännande att prova dessa, särskilt de från Different Dimension då det är ett helt nytt märke för mig. Är det något ni tycker ser extra kul ut och vill se bilder på? :)

2014-10-05

Distressed/Dry Brush Technique

Hej på er! Söndag igen och då brukar vi hitta en massa fina nail arts inne hos Lela. Tycker det är så bra med Nail Art Sunday, för jag är så dålig på att göra någon nail art i vanliga fall, detta motiverar mig att göra det oftare! Blir ju inte bättre om jag inte övar.

Idag har jag i alla fall följt en tutorial från Chalkboard Nails och gjort en nail art med s.k. dry brush-teknik, fast jag har tagit andra färger. Väldigt enkelt att göra och blir effektfullt tycker jag, tyvärr misslyckades jag lite i och med att jag fick med för mycket svart lack upp på penseln vid ett par tillfällen, men jag tyckte ändå om slutresultatet ganska mycket. Idag får ni även se min högerhand, det har nog aldrig hänt, men jag tyckte förvånansvärt nog den blev bättre än min vänstra.





Basen är OPI My Vampire is Buff och sen har jag smackat på lite rött, gult, orange och grönt och så svart ovanpå. Måste köpa mig ett nytt svart cremelack, det jag har är i och för sig inte så dåligt men flaskan/korken/penseln är stört jobbiga så nu tröttnade jag. Har ni någon favorit bland svarta lack?

Som sagt, in och kolla på LeLack för lite fler nail arts. Nu ska jag ägna resten av dagen åt att plugga, kommer ha ganska mycket att stå i under resten av oktober. Förhoppningsvis blir inte bloggen lidande men försvinner jag så vet ni varför. :)

2014-10-04

Color Club - Valedictorian

Idag visar jag Valedictorian från Color Clubs Celebration-kollektion som kom ut någon gång i våras om jag inte minns fel. Det är ett glitterlack med skir mörkblå bas, samt större gröna och blå hexglitter och mindre blå glitter. Till att börja med ska jag säga att jag hade stora problem med att få lacket rättvist representerat på bild, jag upplever att glittren syns betydligt bättre i verkligheten än vad jag lyckats få med på bilderna. Det ser tokfint ut i flaskan, men jag är inte helt övertygad när det kommer till detta lack. Mer om det efter bilderna.




Om vi börjar med det positiva så gillar jag färgkombinationen i lacket, basen var tunn och lätt att jobba med och jag behövde inte fiska efter glittren utan de följde snällt med upp på penseln. 

Jag trodde att detta skulle gå att använda på egen hand, men tyvärr faller det väldigt platt. Basen är såpass skir att jag tyckte att det mest såg smutsigt ut, och målade jag fler lager så var det som att glittren ändå drunknade i basen och inte kom fram ordentligt. På mina bilder har jag istället lagt ett lager Valedictorian ovanpå ett marinblått cremelack och det blev bättre så tyckte jag.

Det stör mig att en del av de större glittren inte är släta utan har curlat sig, vilket dels gör att de ser lite konstiga ut, och dels sticker de upp från nageln trots ganska mycket överlack. Glittren ville gärna klumpa ihop sig på nageln under målningen, så det blev lite duttande och styrande för att få dem på plats. Det krympte också lite vid nagelbanden när jag överlackade med Seche Vite.

Det är lite synd, för jag tycker att det här lacket har stor potential och jag gillar färgerna. Jag kommer förmodligen använda det igen, men det hade kunnat vara betydligt bättre än såhär. Slutresultatet är ändå rätt fint, om man nu inte är jättekänslig för att lacket inte är helt slätt.

2014-10-03

Sleek MakeUp Matte Me - Fandango Purple

Kanske vi kör lite smink idag, det var ju ett tag sedan? Eller ja, en läppswatch i alla fall. För ett tag sedan lanserade Sleek MakeUp lite nya läpprodukter, däribland Matte Me som är ett flytande läppstift som torkar matt. Jag har provat en av nyanserna, Fandango Purple.



Bilderna blev ganska suddiga och dåliga så jag har tyvärr ingen närbild att visa er. Matte Me kommer med en snedskuren filtspetsapplikator som funkar rätt ok, men jag målade läppkanterna med en pensel istället för att få en skarp kant. Formulan är ganska krämig, och jag upplevde att den var lätt att få jämn vid första appliceringen. Torkar ganska snabbt ner till den matta ytan och sitter rätt bra sedan.

Det sitter inte orubbligt fast dock, efter en måltid så hade en del nötts bort från inre delen av läpparna. Här uppstod dock lite av ett problem - när jag skulle applicera nytt då så blev det ojämnt, inre delen blev mycket ljusare än den yttre... så det bästa är nog att torka bort alltihop och börja om från början om det nöts bort för mycket. Sen hade jag kanske önskat att det torkade ner till en ännu "torrare" yta, det kändes liksom lite strävt och konstigt på läpparna, nästan lite klistrigt utan att vara kladdigt, vet inte riktigt hur jag ska beskriva, haha. Kändes inte uttorkande på mina läppar i alla fall, och det är ju ett plus!

Har ni testat Matte Me? Vad tyckte ni i så fall?

2014-10-02

IsaDora - Autumn Leaves

Det här lacket har ju visats på mest var och varenda blogg redan, men det är så fint så jag ska väl inte vara sämre än att jag visar det jag med! Autumn Leaves från IsaDoras höstkollektion Coffee & Poetry är ett väldigt mörkt lila lack, som i många ljus antar en mer rödbrun ton i mina ögon. Där i finns också ett glödande skimmer som jag uppfattar som lite duokromt, jag ser i alla fall lite olika guldiga, röda och rosalila nyanser i det. Bilderna är någon vecka gamla, därav de lite längre naglarna :P




Och en ur-fokus-bild för att visa skimret:


Två lättlackade lager, bra formula och jag gillar IsaDoras penslar så lackningen var smärtfri. Jag är verkligen en sucker för den här typen av lack på hösten och vintern, så detta passade mig som handen i handsken. Det är det enda lack jag köpte från den här kollektionen, men jag är rätt nöjd så!