2014-06-30

OPI - Big Apple Red

Hej på er! Idag har jag jobbat min första dag på sommarjobbet och det känns himla kul! Ska bli skönt att få lite rutin tillbaka i vardagen. Var dock helt otroligt trött hela dagen idag, måste verkligen vända tillbaka dygnet. Har också svårt att släppa den här "du-är-inte-färdig-för-dagen-bara-för-att-du-går-hem"-känslan som jag annars har när jag går i skolan, då är det oftast alltid något som behöver göras även om jag gått hem från universitetet för dagen. Nu har jag ju egentligen ingenting att göra efter arbetsdagens slut, så jag stressar över saker som inte ens existerar, haha... Blir en tidig kväll ikväll i alla fall, det är ett som är säkert.

Idag får ni se bilder på dagens naglar, valde klassiskt röda Big Apple Red från OPI idag som jag fått av min mamma i en miniflaska.


Lite crellyaktig formula, här har jag två lager men borde kanske tagit tre för någon nagel såg lite flammig ut. Lättmålat och en fin neutralt röd färg som inte drar särskilt åt varken varmt eller kallt i nyansen. Fin glans. Inte särskilt unikt i färgen kanske, men det är en bra basröd! Tror detta lack ingår i OPIs fasta sortiment.

2014-06-29

Diskret glittrigt med Depend 401 och 402

Hej på er! Nu har jag avverkat en hård festivalhelg och känner mig rätt sliten. Har haft jättekul, men kommer nog ta det lugnt ett tag framöver känns det som, energireserven är helt uttömd. Imorgon har jag min första dag på jobbet, ska bli spännande!

Idag tänkte jag haka på LeLacks härliga Nail Art Sunday med en enkel tejpmanikyr i lite neutrala färger. Detta är nr 402 från Depends sommarkollektion som bas, ett gråbeigt cremelack som täckte bra på två lager och var rätt lätt att arbeta med - vilket är lite konstigt, för jag har läst någonstans att detta skulle vara riktigt besvärligt, men min flaska måste ha varit bättre i formulan för detta blev rätt jämnt och bra på två lager. Sedan tejpade jag bara över alla naglar och drog på med nr 401 från samma kollektion. 401 är ett effektglitterlack med kallt guldiga glitter i en bas med silvergrått skimmer. Trodde vid köpet att det skulle kunna täcka på egen hand, men så verkar inte vara fallet. 401 och 402 gör sig dock bra ihop i en layering tycker jag. Har inte världens bästa bilder, det glittrade mer i verkligheten än vad som syns på bilderna.


Diskret men ändå lite effektfullt tycker jag, fick flera komplimanger för detta också och det är ju alltid kul. Slänger in en bild på bara nr 402 utan glitter också, ignorera skadan på långfingret, råkade sabba precis innan jag skulle fota men orkade inte fixa det när jag ändå skulle lägga på glitter sen.


Trivdes faktiskt väldigt bra i nr 402, det kommer jag definitivt använda igen. Lite oväntat kanske för jag brukar oftast dra mig till starkare färger, men tyckte färgen var väldigt smickrande. Någon som sitter på en bra dupe till den, gärna i större flaska?

2014-06-25

China Glaze - Tantalize Me

Nu när jag har som mest tid att blogga så har jag som minst lust att göra det, lite märkligt det där! Jag målar ju naglarna var och varannan dag och fotar dem med, men det dyker liksom inte upp här. Passar på nu när andan föll på i alla fall.

Idag visar jag i alla fall ett lack som faller mig mycket i smaken, Tantalize Me från China Glaze. Detta lack kom med kollektionen Fiji Fling sommaren 2006, långt innan jag började nörda ner mig i lackvärlden alltså, jag köpte mitt exemplar för 1-2 år sedan om jag inte minns fel. Lacket har en syrenlila bas, plus ett väldigt vackert iridiserande blått skimmer som lyser upp när ljuset träffar naglarna.


Detta är tre lager, inget att anmärka på formulan, den är precis så tunn som jag vill ha den utan att bli överdrivet rinnig eller så. Lättmålad och överlag tycker jag att lacket får en lätt, fin effekt på naglarna utan att för den skull bli tråkigt. 

Blogger bråkar med mina bilder igen för övrigt. När jag laddade upp bilden som .jpg så ballade den ur helt och gjorde allting fuchsiafärgat. När jag sparade om den som .png så såg färgerna plötsligt mycket kallare ut när jag lade upp den på bloggen. Så ni får tänka er att den lila basen är en aning mer rödtonad än vad som syns på bilden helt enkelt, men i övrigt är den ganska korrekt i färgåtergivningen. I de ljus där skimret framträder får lacket en kallare ton då det blåa tar över en del. Har tyvärr inga andra bilder än den ovan, trodde jag hade fotat någon solbild också men tydligen så hade jag glömt bort det. Men det går ju alltid att googla fram lite fler swatches om ni är intresserade :)

2014-06-22

Depend - 351

Hoppas ni haft en bra midsommar! Här snöade det som bara den, men vi var glada ändå, och åt god mat i gott sällskap.

Idag tänkte jag visa ett gammalt Dependlack, nr 351 från förra årets vårkollektion. Turkost/aquablått jellyaktigt lack med skimmer som ser rätt gröntonat ut (fast det kan bero på basen) och sparsamt med silvriga glassflecks.



Som ni ser så är det skirt, här har jag tre lager och det är långt ifrån täckande. Det är däremot väldigt lättmålat så lackningen gick som en dans, det hamnar precis där man vill ha det. Jag gillade ju inte alls nr 361 från sommarkollektionen samma år, delvis pga. skirheten, men detta gillade jag. Märkligt sånt där.



Lacket är lite av en kameleont också, i solen kommer det gröna skimret fram och det ser väldigt grönt ut överlag, medan i svagare ljus och inomhusbelysning tar den blå basen för sig lite mer. Lacket hade bra hållbarhet, tror jag hade detta i 5-6 dagar för jag var för lat för att byta, och det blev nästan inte slitet alls. Pluspoäng för det!

2014-06-18

Barry M - Mango

Just nu har alla mina sommarkänslor försvunnit. Igår och i förrgår snöade det(!) här uppe i Kiruna, och det känns ju som bra tajming inför midsommarafton på fredag, eller inte... Idag har i alla fall solen varit framme, men det var bara någon enstaka plusgrad så jag sitter här med fleecetröja och tjocksockar och fryser halvt ihjäl. Usch! Jag vill till varmare breddgrader!

Nåja, i teorin är det ju sommar i alla fall och kanske ett somrigt lack kan vara till glädje (kanske kan avleda mig ifrån allt gnäll åtminstone, haha), så idag visar jag ett härligt orange cremelack från Barry M:s Gelly-sortiment vid namn Mango. Jag tror det kom i något sommarsläpp av färger förra året, men jag är inte helt hundra på det.



Färgen älskar jag supermycket! Jag är hemskt förtjust i orange och den här nyansen är perfekt, lite mer åt det gula hållet vilket jag gillar. Formulan är däremot inte särskilt bra, jättetjockt att måla med och besvärligt att få jämnt - det täckte hjälpligt på två lager men då var det så ojämnt så jag fick måla på ett tredje för att jämna ut. Chippade snabbt också, vilket såklart är trist. Kanske lite thinner kan hjälpa. Men som sagt, väldigt fin färg och jag trivdes bra i detta.

När jag bar detta lack för ett par veckor sedan så var vi hemma hos Christians föräldrar och hälsade på, och jag passade på att mysa lite med Selma såklart - bonusbild därifrån idag alltså :)

2014-06-16

Zoya - Carter

Började visst på detta inlägg igår men kom inte längre än till rubriken, hoppsan! Fick en massa DLC-expansioner till Skyrim i present av min lillebror i förrgår, så då började jag ju nörda ner mig direkt och har inte haft tid med något annat. Tur att jag är ledig, då gör det ingenting att jag slösar bort mitt liv framför datorn, haha... Men om det blir väldigt tyst här på bloggen igen framöver så vet ni varför då ;)

Hur som helst så tänkte jag visa ett till av Zoyas PixieDust-texturlack, mörklila Carter. Det har en blålila bas och så en massa magentafärgade glitter i det som verkligen glöder i lacket. Överlag så ser lacket mer rödlila ut när det torkat på grund av glittren. Har ni tröttnat på texturlackstrenden än? Jag gillar dem ännu i alla fall, har inte så många själv så har nog inte hunnit tröttna.



På bilderna har jag två lager och jag tyckte det räckte. Lacket torkade relativt fort och blev snabbt yttorrt, men var fortfarande lite mjukt någon timme efteråt, så jag fick vara lite försiktig. Jag har inte världens bästa bilder på det här, men här nedan ser ni mina tappra försök att försöka fånga hur fint glittren glöder i basen (därav lite suddiga bilder):



Jag tycker i alla fall lacket är superfint, mina bilder gör det inte alls rättvisa. Det är mycket glittrigare än vad som syns på de två översta bilderna, och sprakar och gnistrar som bara den i de flesta ljusförhållanden. Ni bör nog se det på riktigt för att förstå hur fint det är! Det enda som är lite halvjobbigt är borttagningen, den tar ju lite längre tid än ett vanligt lack, men det är inte hjärnblödningsframkallande som vissa glitterlack kan vara. Nu är jag sugen på att köpa fler PixieDusts, för både detta och röda Chyna har verkligen fått mig på fall!

2014-06-13

Color Club - Over the Moon

Fredag idag och det är väl härligt? För mig gör det egentligen varken från eller till eftersom jag är ledig nu i några veckor, men idag tog min lillebror studenten så på så vis blev ju dagen väldigt glad och speciell! Idag bär jag ett av Color Clubs holografiska Halo Hues-lack, mer specifikt himmelsblåa Over the Moon. Lyckades därmed även pricka in att vara med på Holofredag hos Skimmerskuggan idag också, det var ett tag sedan sist.


Ja vad kan jag säga, Color Clubs hololack gör mig aldrig besviken, ej heller detta. Lagom tjockt, lättmålat, täcker nästan på ett lager men här har jag målat två, samt överlack och underlack då. Galet starka och linjära regnbågar, behöver inte någon aqua base utan funkar bra på vanligt nagellack, har bra hållbarhet jämfört med andra hololack - behöver jag säga mer?


De tre översta bilderna är i direkt solljus, bilden nedan är i dagsljus bara men inte direkt sol. Regnbågarna syns bra även i mera dämpat ljus. Det är precis såhär jag vill ha mina hololack! Nu måste jag nästan köpa alla resterande Halo Hues också...


2014-06-12

China Glaze - High Hopes

Idag tänkte jag visa er ett av mina favoritlack i korallkategorin, High Hopes från China Glaze. Det här är ett korallrödrosa cremelack som kom med vårkollektionen Up and Away 2010.



Ber om ursäkt för lite kladdiga bilder, orkade inte städa. Hur som helst, helt okej formula, täcker bra på två lager vilket är vad ni ser på bilden. I vissa ljus drar det mer mot rosa, i andra mer mot rött/orange. Lyser fint i solen och denna färg passar riktigt bra till vår och sommar tycker jag.



Hela Up and Away-kollektionen är superfin, jag har fyra lack till från den kollektionen och är sugen på de resterande också, trots att den har några år på nacken. Ska jag vara helt ärlig så köpte jag dock detta lack till stor del beroende av namnet, då den heter likadant som en av mina favoritlåtar med Pink Floyd och därmed väcker goda associationer. Men färgen är ju superfin med så det är inte något köp jag ångrar ;) Här har ni låten i liveversion också som bonus bara för att!


Depend - 361

Hej på er! Har lite svårt att hitta tid/möjlighet för att hålla bloggen kontinuerligt uppdaterat när jag flänger runt på ett otal orter. Nu blir det ett mitt-i-natten-inlägg istället!

Idag visar jag det lack som jag också bär för stunden, nr 361 från Depend, som kom med förra årets sommarkollektion, fast jag fyndade det för en tia i en reakorg på ICA Maxi för ett par månader sedan. En kall grön jelly med blått glassfleckskimmer, jag som gillar grönt (och blått med för den delen) måste ju gilla detta tänkte jag. Har sett det på ett flertal bloggar också och då tyckt att det såg riktigt fint ut.



Detta lack är rätt unikt i min samling, har nog inget som liknar det här. Tyvärr höll det inte hela vägen och det kanske fanns en anledning till att det fick stå otestat i flera månader. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag inte gillar detta lack. Möjligen så beror det delvis på de många lagren (jag har fyra lager på bilderna och då är det fortfarande inte helt täckande), vilket irriterade mig. Dock var det helt utan anmärkning att måla med, det hamnade precis där jag placerade det på nageln, alldeles lagom tjockt, blev jämnt och torkade snabbt, så egentligen var de där fyra lagren inte så värst jobbiga. Men det är något med den gröna basfärgen som stör mig tror jag.

Bjussar på en tokkort tumnagel med - självfallet skulle den gå av ända ner i skinnet :(

Som sagt, jag gillar grönt, har fler gröna nagellack än någon annan färg, men upplevde att detta såg... liksom smutsigt ut på något sätt? Eller det kanske inte passar med min hudton? Ja jag vet inte, jag har burit det i två dygn nu och försökt övertala mig själv om att jag gillar det men jag gör verkligen inte det. Så om någon är sugen på 361 och kan ge det mer kärlek än vad jag kan så hojta till så får du ta över det. Nu ska jag byta till något finare!

2014-06-08

Models Own - Duck

Idag visar jag ett lack från Speckled Eggs-kollektionen från Models Own, en kollektion som består av ett gäng krämlack i pastelliga färger, fullproppade med matta svarta glitter i olika storlekar vilket ska ge en effekt av spräckliga fågelägg på naglarna. Idag visar jag Duck, det pastellblå lacket ur kollektionen.


Jag är väldigt förtjust i effekten med de svarta glittren, tycker det blev snyggt och lite annorlunda, särskilt då jag använt väldigt mycket cremelack på sistone, så då var det kul att ha något lite mer utstickande. Formulan var dock inte så jätterolig att jobba med - den var väldigt tjock och klistrig, nästan så jag fick dutta ut lacket på nageln istället för att måla ut det. Den jämnade ut sig bra däremot, såg hopplöst ut först men det blev slätt och fint till slut. 



Jag fick inte världens bästa bilder på det här lacket. Färgmässigt så stämmer nog översta bilden bäst överens med hur det ser ut. Lacket torkade lite långsamt trots att jag hade snabbtorkande överlack, men inte så farligt. Borttagningen var desto värre, rekommenderar nog att använda en peel off-bas till detta för det var rejält jobbigt att få bort. Hade svarta mikroglitter fast i nagelbanden ett bra tag efteråt också.


Däremot blir det inte särskilt knöligt trots allt glitter, jag tyckte det räckte gott och väl med ett lager överlack. Kanske att man behövt ett till om man är petig, men för ett sånt här lack så tycker jag inte det är hela världen om det inte är glasslätt och blankt. Trots den lite halvknepiga formulan så gillar jag Duck, jag har ett till lack från den här kollektionen också som jag ska testa och visa någon gång framöver.

2014-06-06

Nationaldagsfirande

Glad nationaldag på er! Firar ni? Jag ska inte göra så värst mycket, ska åka och hälsa på några av Christians släktingar strax (mobilbloggar således från bilen) och så ska vi grilla ikväll, hoppas på att solen kommer fram ordentligt under dagen.

Har inte tid/möjlighet att fixa någon nail art till idag som jag först hade tänkt, så ni får en gammal instagrambild på den jag gjorde förra året istället. Den har ju trots allt inte varit uppe på bloggen!


De lacken jag använde då var Zoya - Song och OPI - Goldeneye. Hoppas ni njuter av ledigheten och att ni får lite sol idag!

2014-06-05

Mavala - Nice

Nu hörni, är jag tillbaka på bloggarenan igen! Har varit stiltje här ett tag, dels pga. att jag haft en massa tentor jag varit tvungen att lägga fokus på, dels pga. att jag fick några konstiga utslag och var tvungen att utesluta att det inte var nagellack jag reagerade på. Det verkade det dock inte vara som tur var, men jag fortsätter hålla tummarna för att jag inte behöver rensa ut hela lacksamlingen.

Hur som helst, igår skrev jag min sista tentamen inför sommaren och nu är jag ledig i ett par veckor innan jag börjar sommarjobba. Ska bli riktigt skönt! Och nu har jag tid att blogga igen också, och ska försöka läsa ikapp på de bloggar jag följer med. Idag visar jag ett lack som jag köpt för lääääängesedan, innan jag började bli tokintresserad av nagellack på riktigt. Skulle iväg på semester och ville ha med några somriga färger i mindre flaskor så de inte tog upp så mycket plats i packningen, så då åkte Nice från Mavala ner i korgen. Skulle förvisso inte till Nice då, utan till Nerja i Spanien om jag inte minns fel, men den orten fanns tyvärr inte benämnd på Mavalas flaskor... :)

Nice är i alla fall ett ganska rejält rödtonat orange lack med väldigt finmalet och ytterst diskret silverskimmer.



Trots att det stått i en låda i ett flertal år så var formulan riktigt bra, lätt att måla med. Däremot så är det rätt skirt, jag målade i halvdunkel på kvällen och såg då inte att det var så mycket VNL som syntes förrän dagen därpå när jag skulle fota. Hade två lager på bilderna, det hade kanske behövts 3 eller 4 för att inte kunna se nagelkanten, men jag orkade inte åtgärda det när jag såg det utan det fick vara såhär. Har inte riktigt tid att vara kräsen under tentaperioderna ;)


Det syns nog inte på mina bilder, men det finmalda skimret lämnade en liten aning av penseldragsmärken i lacket. Inte så det direkt störde mig, men de fanns där. Verkar ha varit lite snurrig när jag fotat också, har haft nåt kladd på linsen ser det ut som och då fick bilderna det här lite "luddiga" utseendet. Har helt glömt bort att fota i skugga också, så det blir bara solbilder idag, då jag har ett annat lack på naglarna nu.


Allt som allt så är Nice ett helt okej lack, men inte så spektakulärt. Har några lack som är väldigt lika detta i samlingen som har bättre formula, bl.a. Coral Reef från IsaDora som har ganska exakt samma färg, men som är ett mer opakt cremelack utan skimmer.